Tag: Christmas

Kerstmis, ik kan er zo blij van worden. De aanloop ernaartoe is vaak heel druk, heftig en gaat veel te snel. Soms vergeet ik gewoon te genieten met Kerst omdat ik zo moe ben van de voorsleep (ja dat woord heb ik net verzonnen). Veel repetities, veel zingen, heel veel toetsen nakijken, druk druk druk.
Maar ik heb me dit jaar voorgenomen om er extra van te genieten. Voor mijn gevoel is het jaar al om voordat ik eraan begonnen ben. Veel dingen gaan langs me heen. Maar deze keer niet! Ik ga genieten!
Op de blog van Anne Solveigvond ik deze leuke Christmas Tag en ik wilde hem jullie niet onthouden.

Christmas Song
op dit moment is dat ‘We need a little Christmas’ in de uitvoering van Angela Lansbury. Ik wordt er super vrolijk van en we zingen hem ook in onze kerstconcerten met Angels Rule. GLEE heeft er trouwens ook echt een hele leuke versie van. 
Als ik dan stiekem nog een nummer mag noemen: Lullay van Karl Jenkins. Zo mooi, maar wel erg klassiek (moet je van houden dus). Ik droom erbij weg. Ook deze mag ik dit jaar weer zingen.
Oh oh oh *jumps up and down*! Nog eentje nu ik erover nadenk! Namelijk ‘Carol of the Bells’ van Pentatonix. Echt een te gekke vocalgroup die alles a capella zingtVET!

Ik zal een Spotify playlist bijvoegen van nummers die ik nu veel zing/luister met kerst:
Christmas Movie
Ik ijk graag films met kerst. Een week van tevoren kam ik de hele tv-gids uit en programmeer ik mijn tv om alle leuke films op te nemen. Stel je voor dat ik iets mis! Mijn favoriete kerstfilm is echter geen échte kerstfilm. Maar hij wordt wel elk jaar met kerst uitgezonden. Sissi! De film dateert ui 1952 en ik blijf hem elk jaar weer kijken. Ik krijg er een fijn nostalgisch gevoel bij. Toen ik klein was vond ik al die grote jurken zo prachtig (nu nog hoor). 
Als ik een modernere film zou moeten kiezen zou ik voor ‘The Holiday’ en ‘Love Actually’ gaan. Lekker wegkwijlen bij Jude Law en lachen met Hugh Grant. Dat huisje waarin Kate Winslett woont in The Holiday is zo geweldig! 

Chistmas Gift
Oh jee, dat is moeilijk want ik heb altijd wel een wensenlijstje klaar.  Maar laten we niet materialistisch worden. Het mooiste cadeau met kerst is geven van onze kerstconcerten met Angels Rule. Ook dit jaar weer zijn we bijna uitverkocht op 2 avonden. De mensen die komen luisteren zijn enorm enthousiast, de band die het schept als je samen muziek maakt, het ultieme kerstgevoel waarmee je naar huis gaat. Het is allemaal even mooi! Benieuwd? Kijk even op angelsrule.nl of bekijk ons Sparkling Christmas concert van 2013.
Christmas Look
Oeh leuke vraag! Ik ben nu lekker aan het experimenteren met de oogschaduws van Zoeva. Ik denk dat ik een mooie smokey eye ga maken met verder niet al teveel poespas.
Chistmas Dress
Toen ik jonger was en nog in mijn Gothic-periode zat had ik met kerst altijd de grootste tule wijde jurken aan. Maar tegenwoordig merk ik dat het er erg leuk uit ziet om een mooi jurkje te dragen, maar dat het niet altijd even comfortabel is. Dus de laatste jaren draag ik eigenlijk geen jurkje meer als ik bij mijn familie ga eten. Een mooie glanzende top en een lekker zittende broek en mooie make-up, daar ga ik dit jaar voor.
De kerstjurkjes mag ik dragen tijdens al onze kerstconcerten (met bijpassende high (killing) heels waarop ik het dan nét 2 uur uit kan houden).
Chistmas Hair
Ik draag het met de concerten lekker los. Even stijlen met de krultang en daarna wat textuur geven met droogshampoo. 
Thuis en bij mijn familie kies ik denk ik voor een hoge losse knot. Leuk, mooi en handig, want dat zit dat haar ook niet in de weg tijdens het eten (ik kan me daar vreselijk aan irriteren).
Inside or Outside
Eh inside and outside. Ik vind het heerlijk om lekker binnen te zitten, te kletsen, lekker eten en genieten van alle mooie versieringen. Maar een rondje wandelen na al dat eten is zeker niet verkeerd. Even weg uit die warme (soms te warme) kamer en een frisse neus halen. En door het wandelen kun je mooi ruimte voor de volgende gang.
Het bezoeken van kerstmarkten hoort natuurlijk ook bij outside. Dit jaar hem ik er maar liefst 3 bezocht! In Aken, Keulen en Xanten. Ik vond de kleinste, die in Xanten misschien nog wel het meest gezellig!
Christmas Perfect
Gezellig samen zijn met familie. Cadeautjes geven en krijgen. Hopelijk met sneeuw dit jaar, maar ik ben bang dat we dat niet gaan halen. Ik houd van de stilte die over ons landje valt als er een dik pak sneeuw ligt. 
Christmas Days
Bij ons is dat al jaren hetzelfde. Op kerstavond vier ik met de familie van mijn vaders kant (15 pers). We maken dan allemaal een deel van het kerstdiner en als hoofdgerecht staat elk jaar Haas op het menu. Naar recept van paps oma. Tot voor een paar jaar gaven we elkaar ook surprises, maar dat vonden sommigen teveel werk en daarom zijn we ermee op gehouden. Ik vind dat persoonlijk heel erg jammer, want voor mij was dat het leukste gedeelte van de avond. 
Op eerste kerstdag gaan we ontbijten bij mijn ouders. Dan geven we elkaar ook cadeautjes! Daarna gaan we naar mijn schoonfamilie. Daar worden altijd flink wat spelletjes gespeeld en natuurlijk ook veel gegeten. Ook hier worden geen cadeaus meer gegeven, want daar heeft men geen tijd voor (of geen zin in). Zo jammer!
Op tweede kerstdag zijn we overdag meestal gewoon thuis, even bijkomen van al dat eten. Een wandeling maken als het weer het toelaat of anders veel films kijken. ’s avonds gaan we altijd uit eten bij de Griek in Breyel met de familie van mijn vaders kant (ja die zie ik elk jaar 2x met kerst).
Christmas Tree
Ik houd van een landelijke sfeer dus mijn kerstboom is geen kermis. Geen groen, rood of goud, maar zilver en hout (haha, dat rijmt!). De boom hangt vol met natuurlijke versieringen. Er staat een échte boom en geen neppe want die ruikt niet zo lekker. 

Christmas Ornaments
Oh dat heb ik eigenlijk net al beantwoord. Veel wit, grijs en zilver in de boom. Met hier en daar wat pasteltinten zoals zachtblauw en lichtroze. Veel sterren en manen, sommige van tin, anderen van hout. Geen slingers, want dat vind ik de boom veel te vol maken. 
Ik ben nog op zoek naar een mooie houten kerstkribbe, maar tot nu toe heb ik geen mooie kunnen vinden en dus hebben we er geen.
Dit was hem dan!
Ik wens jullie allemaal alvast fijne feestdagen!
Neem de tag gerust over!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s