Keukenprinses #10: Frambozenfeest

Nog 9 dagen en dan is het kerstmis! Ik ben al volop bezig met lekkere recepten uitproberen. Het recept van vandaag is voor mij niets nieuws. Ik maak het al een aantal jaren, bijvoorbeeld vorig jaar met het kerstdiner bij mijn schoonfamilie. Ik diende ze toen op in kleine weckpotjes (zie foto).
Het is niet ingewikkeld maar wel ontzettend lekker!

Frambozenfeest:
Geschikt voor 6-8 personen

Benodigdheden:

– 6-8 wijnglazen (of kleine
weckpotjes o.i.d. als het maar van glas is zodat je de laagjes goed kunt zien)
– 1 pakje slagroom (200 ml)
– 500 ml kwark/of Griekse yoghurt
– 1 zakje vanillesuiker
– 2 doosjes ingevroren frambozen (verse mag ook)
– bruine basterdsuiker
– muntblaadjes

Bereiding:
1. Klop de slagroom met de vanillesuiker redelijk stevig. Meng daarna de yoghurt met de slagroom. Zet dit even in de koelkast.
2. Verdeel de frambozen over de wijnglazen. Je vormt daarmee de eerste laag van het toetje. Houd een paar frambozen over voor de garnering.
3. Schep de yoghurt voorzichtig in het glas (zorg dat je de zijkant van het glas niet raakt!) voor de tweede laag.
4. Maak het toetje af met een laatste niet al te dikke laag bruine basterdsuiker. Zorg ervoor dat je geen yoghurt meer door de suiker heen kunt zien.
5. Zet de glazen een nacht in de koelkast. Het laagje basterdsuiker wordt dan lekker knapperig.

Voor het opdienen:
Knip kleine blaadjes van de munttakjes af en steek deze in het laagje basterdsuiker. Leg er een framboos op en je bent helemaal klaar om de blits te maken met dit lekkere toetje!

Enjoy!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s