Weekly update #10

Zoef zoef, en de week is weer voorbij. En wat een leuke week was het! Well, parts of it at least.

Laten we verder gaan met afgelopen zondag. Na een gezellige dag en avond in Aken op de kerstmarkt  te hebben vervracht, heb ik op zondag eigenlijk niet veel boeiends gedaan. Mijn vriend ging ’s middags sporten in Nijmegen en omdat het toch koopzondag was ben ik meegegaan. Op mijn dooie gemakje ben ik de winkels afgestruind, ik had niets nodig en wilde gewoon de tijd doden door inspiratie op te doen. Er was één item waar ik naar op zoek was, namelijk een zwarte legging met leren applicaties (ja ja, ik heb niets nodig, maar kan altijd iets ‘gebruiken’.). Ik heb in verschillende winkels zo’n legging gepast. Uiteindelijk vond ik een leuke bij de Esprit voor een betaalbare €29,95. De legging is lekker dik en zit heerlijk, hij heeft aan de buitenkant van de pijpen een leren band lopen. 
Verder ben ik nog even in The Body Shop geweest maar heb daar niets gekocht. Ik hoopte dat de Primark al geopend zou zijn, maar helaas was dat nog niet het geval. Toen belde mijn vriend dat ik hem op kon komen halen bij de sportschool en moest ik een lekkere Veggie Patty bij de Subway laten schieten. Die avond zijn we met de familie van mijn moeders kant uit eten gegaan voor sinterklaas. We hebben heerlijk gegeten, allemaal voorgerechtjes en dan samen delen. Een culinaire afsluiting van een leuk weekend.
Op maandag had ik flink wat mondelingen op de planning staan (jep, nog steeds proefwerkweek). Aan het eind van de dag zag ik er scheel van. Het is behoorlijk vermoeiend om uren achter elkaar naar semi dezelfde gesprekken te luisteren. Zeker als ze niet allemaal even goed zijn. Alhoewel er ook een paar leerlingen waren die het echt goed deden. 
Die avond hebben we een soort auditie gehad van een toetsenist voor de band. Onze huidige toetsenist moet helaas stoppen omdat hij te weinig tijd heeft om zich goed voor te bereiden. De ‘nieuwe’ toetsenist had zich wel degelijk goed voorbereid. We speelden een aantal nummers o.a. Roar van Katy Perry en Still into you van Paramore. Hij had de nummers helemaal gesampled met vette geluidjes e.d. en het klonk echt super! De band zat meteen op een ander level. Su-per vet! Dus hoefden we niet lang na te denken en verwelkomden we het nieuwe bandlid met open armen. Ik heb nu al zin in de volgende repetities. Op naar de eerste optredens in de nieuwe samenstelling!
Dinsdag moest ik behoorlijk vroeg opstaan. Op het programma stond de excursie naar Keulen voor de 3e klassen en aangezien ik mentor 3H ben en Duits docente had ik dubbelrecht om mee te gaan. Een nadeel echter was dat we om 7:45 in de bus moesten en ik dus al om 6:40 in de auto moest zitten. De heenreis duurde 2:15 uur! Pfff wat een lange rit als de bus maar 80km/u rijdt. We hadden een halfuur extra begroot in de aankomsttijd en die hadden we dubbel en dwars nodig. We kwamen voor de rondleiding door de stad dus al 30 minuten te laat. De dag was super verder en het was behoorlijk druk in de stad, zeker voor een dinsdag. Maar de kerstmarkten waren erg gezellig en ik kocht een leuke muts (foto volgt bij de vrijdag!). We bleven ook eten ’s avonds en dat deden we bij Früh het brouwhuis in de buurt van de dom. We waren met minstens 15 begeleiders en hebben een lekkere Schweinshaxe gegeten. Zo’n enorme varkenspoot met veel en lekker vlees en Bratkartoffel (gebakken aardappels). De terugreis liep ook uit doordat de bussen bijna 25 minuten later op bestemming waren dan gepland. Om 22:30 uur was ik eindelijk thuis. Een erg leuke maar ook zeer vermoeiende dag. 

Op woensdag begonnen de lessen weer zoals normaal. Even slikken na een korte nacht en een zware dag (ik had erg slecht geslapen). Ook nieuw waren de blokuren voor de 2V klassen. In plaats van 3 losse uren verdeeld over de week geven we deze periode alle drie de uren achter elkaar, op deze manier kunnen de leerlingen meer zelfstandig werken. 

Mijn postvak puilde uit met de proefwerken van 7 klassen (dus in totaal 210 leerlingen!). Die moeten allemaal nagekeken worden terwijl ik ook gewoon mijn lessen moet geven en voorbereiden. Dat wordt een drukke week, ik haat het dat ik al twee keer achter elkaar de toetsen op de laatste dag van de toetsweek krijg. Het scheelt gewoon 5 werkdagen als je op de eerste dag zit.
De avond stond in het teken van nakijken en een beetje bloggen tussendoor voor de afwisseling. Anders wordt ik gek. Voor het correctiewerk ben ik geen leraar geworden, verschrikkelijk.
De donderdag was niet echt interessant. Ik heb gewerkt terwijl ik het idee had dat het al weekend had moeten zijn. Zo’n proefwerkweek verstoort je ritme behoorlijk. Na het werk heb ik toetsen nagekeken en om 17:45 uur zat ik in de auto naar huis. Genoeg voor vandaag…
’s avonds heb ik lekker op de bank gehangen, geblogd en de finale van Expeditie Robinson gekeken. Deze keer vond ik het geouwehoer er rond omheen behoorlijk lang duren en oninteressant. Enkel de laatste 10 minuten waren leuk, Edith won! Wauw, had ik niet verwacht. Geheel terecht hoor, want zij was zo’n beetje de enige die het spel eerlijk heeft gespeeld. Geen vuile spelletjes, gewoon op je gevoel afgaan en een beetje geluk hebben. Het is haar gegund.

Vrijdag ochtend had ik me bijna verslapen. Ik wilde echt niet op staan en heb per ongeluk mijn wekker uitgedrukt i.p.v. op snooze gezet… Tja, je kunt je wel voorstellen hoe ik, als een kip zonder kop, door het huis sjeesde toen ik pas om 7:45 uur wakker werd (normaal zit ik op die tijd al in de auto). Gelukkig kwam ik toch nog op tijd op mijn werk, zonder make-up en zonder ontbijt.

’s middags was ik gelukkig vrij en ben ik meteen naar huis gegaan. Een rondje door het huis gemaakt. Wat een zooi overal! Was in de machine, opruimen, luchten, vaatwasser leegruimen, vaatwasser inruimen.
Op woensdag had ik een briefje van de postbode in de bus gekregen; “Uw brievenbus is te klein”. Ik heb het Naked2 pallet van Urban Decay besteld en na 2 weken wachten werd het dan eindelijk geleverd. Maar ik had niet gedacht dat het niet door de brievenbus zou passen (zo dik is dat ding toch niet?). Gelukkig was ik nu wel thuis toen het pakketje geleverd werd, en met een beetje duwwerk had hij toch wel door de brievenbus gepast vond ik zelf. Yay, Christmas is early this year! En nu geen make-up meer voor Liesje voorlopig (*maakt vermanend vingergebaar naar zichzelf*).
Omdat ik geen zin had om meteen te moeten gaan corrigeren na het werk heb ik ook maar even de nieuwe foto-app van Apple goed getest door een aantal selfies te maken. Zo ’14-jaar-oud’ i know, maar ik vond het toch leuk om te doen! Hier een aantal kiekjes die ik we leuk vond. 

s avonds heb ik lekker op de bank gezeten en bijgekletst met een vriendin. Ik vertelde haar dat ik aan het twijfelen was over een elektrische gezichtsreiniger en dat ik niet wist welke ik moest kiezen. Begint ze hard te lachen, blijkt dat zij net die dag de Clarisonic binnen heeft gekregen. Dus ik wacht nog maar even met de aanschaf om te horen wat zij ervan vind. Ik lag niet al te laat in bed en heb heerlijk geslapen.

Op zaterdag had ik om 10:00 uur de laatste repetitie voor het eerste kerstconcert van zondag. Om 9:00 moest ik van mezelf het bed uit. Ik had gemakkelijk nog een uurtje kunnen blijven liggen. De repetitie ging prima (hier en daar nog wat teksten extra aandacht geven), de cellisten die ons gaat begeleiden bij onze eigen concerten op 22/23 december speelde super en voegt echt iets toe aan onze muziek. Kippenvel!
’s middags ontkwam ik niet aan de enorme berg was die al een dikke week op me lag te wachten. Ik had op vrijdag alles gewassen en moest dus nog alles vouwen. Maar ja, dat kan lekker voor de tv met Southpark (geniale aflevering met Ceasar Millan). Snel nog even wat bloggen (ik moet nog behoorlijk wat bedenken voor de komende week!) en daarna naar mijn ouders. We brachten een bezoekje aan de kerstmarkt in Xanten (ja hoor, alwéér een kerstmarkt) en gingen lekker uit eten (ja hoor, alwéér). Wordt vervolgd volgende week!

Fijne zondag!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s