Dilemma: Clarisonic, Philips VisaPure of Foreo Luna?

Je gezicht reinigen hoort bij de dagelijkse routine. De laatste tijd heb ik hier veel meer aandacht aan besteed dan voorheen en ik ben er blij om. Mijn huid is de laatste tijd veel gezonder en mooier. Ik heb minder last van onzuiverheden en bijna geen puistjes meer. Niet dat ik die nou zoveel had, maar ook die ene die af en toe om de hoek komt piepen ben ik liever kwijt dat rijk.

Ik ben aan het overwegen om een elektrisch apparaat aan te schaffen om je gezicht te reinigen. Ik hoop dat mijn huid daarmee nog mooier en gezonder wordt en ik vind het fijn om het apparaat onder de douche te gebruiken. Twee vliegen in één klap zou ik zeggen. Maar toen ik op zoek ging vond ik meerder opties en nu weet ik niet zo goed welke ik moet kiezen.
Philips VisaPure:

Dit apparaat bestaat al enige tijd en was één van de eerste apparaten op het gebied van elektronische gezichtsreiniging. Hij heeft een ronde borstel die ronddraait en op die manier het vuil en de dode huidcellen van je gezicht verwijdert.

Ik vind hem er persoonlijk uitzien als een vibrator en hij lijkt me niet zo handig in gebruik. Het kopje met de borstel zit namelijk recht op het uiteinde, waardoor je hem volgens mij erg onhandig vast moet houden bij gebruik. Verder las ik dat het apparaat behoorlijk wat herrie maakt als je hem inschakelt.
De kosten zijn ook niet gering, namelijk €160,- en dan komt daar nog 4x per jaar een vervangende borstel bij van €18,- per stuk.
Clarisonic Mia 2:

Aan de andere kant van de wereld zijn de bloggers laaiend enthousiast over dit apparaat. Oprah Winfrey vertelde er in 2007 al vol verbijstering over. Hij is dus niet nieuw op de markt maar pas sinds kort in Nederland verkrijgbaar. 

De Clarisonic heeft geen draaiende borstel maar eentje die een heen en weer beweegt. Zo snel dat je het met je blote ook niet kunt zien. Dit zou de huid minder belasten dan een geheel ronddraaiende beweging van bijvoorbeeld de VisaPure. 
De vorm van de Clarisonic spreekt me erg aan. Ik vind hem er leuk uitzien en de borstel zit in aan de zijkant van het apparaat waardoor je hem gemakkelijk vast kunt houden bij gebruik. Ook zag ik dat deze geleverd wordt met een beschermhoes van hard plastic. Hierdoor kan hij in je koffer niet onverwacht aanspringen (we wouldn’t want that to happen). 
De kosten van de Clarisonic: €149 euro, ook bij dit apparaat moet je elke 3 maanden de borstel vervangen á €25,- per stuk. Dus dat betekent dat het gebruik je dus €100 euro per jaar blijft kosten, vind ik nogal wat.
Foreo Luna:

De de laatste maar misschien wel leukste van de 3 (qua uiterlijk sowieso). Dit Zweedse product is geheel gemaakt van siliconen. Het apparaatje ziet er grappig uit, maar ik heb persoonlijk mijn bedenkingen bij de vormgeving (kun je daarmee wel goed rond je neus schoonmaken?). De ‘haartjes’ zijn dus ook gemaakt van siliconen. Hij geeft sonische pulsaties waardoor je huid als het ware heel erg gaat trillen en op die manier grondig gereinigd wordt. 
Ook over dit product is men in de USA erg enthousiast. Hij zou minder schadelijk zijn voor de huid en veel hygiënischer omdat de siliconen vuil afstoten. De Luna heeft twee kanten. De ene om je huid te reinigen en de andere om huidveroudering (zoals fijne lijntjes en kraaienpoten) tegen te gaan. Je kunt je huid dus ook een heerlijke massage geven, door de achterkant te gebruiken. 
Nog een voordeel; je koopt dit apparaat door één enkele keer €169,- te betalen. Daarna geen geklooi met het vervangen van borstels e.d. want dat is hierbij niet nodig.
De batterijduur van dit apparaat is erg lang, hij gaat 300 beurten mee! Je kunt hem in 3 uitvoeringen kopen voor een zeer gevoelige/gevoelige tot normale/gemengde huid (waarbij ik dan meteen begin te twijfelen, welke zou ik dan nodig hebben???). 
Er bestaat ook een Luna Mini ter waarde van €119,- en deze is geschikt voor alle huidtypen. Hij heeft geen anti-aging kant, maar zou die verder net zo goed werken als de originele Luna?
Op dit moment neig ik naar de Clarisonic Mia 2 of de Foreo Luna. Ik twijfel nog omdat ik het idee heb dat de Clarisonic beter (dieper) reinigt, maar de Luna vind ik hygiënischer, ziet er nog leuker uit, gaat langer mee (batterijduur bedoel ik dan) en behoeft geen extra borstels meer. 
Voor welke keuze zouden jullie gaan?
Heb je tips of ervaringen, ik hoor ze graag!

Een reactie op “Dilemma: Clarisonic, Philips VisaPure of Foreo Luna?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s