Friday Favourites: apps op mijn Ipad

Mijn verzameling ‘appeltjes’ wordt steeds groter. Mijn vriend mag een nieuwe telefoon uitzoeken en ook hij is aan het overwegen om een Iphone te kopen.
Ik ben zo blij met mijn MacBook! Ik gebruik hem echt elke dag, zeker omdat ik de laatste tijd veel schrijf vanwege mijn blog. Natuurlijk had dat met elke laptop gekund maar ik vind de batterijduur van de MacBook echt heel fijn. Ook Garageband gebruik ik vanwege mijn zanglessen en dat zit natuurlijk niet op een Windows-computer.

Maar vandaag wil ik het niet hebben over mijn MacBook maar over mijn Ipad. Die heb ik namelijk ook nog twee in mijn bezit en ik gebruik ze (bijna) elke dag nog. Ik heb een Ipad 3 16GB (zwart) voor mijn werk. Deze is niet echt van mij, ik heb hem in bruikleen. Dat vind ik prima, want zo heb ik er alle voordelen van en niet de nadelen zoals reparatiekosten en de aanschafprijs. Ideaal! Thuis heb ik een Ipad mini 32GB (ook zwart) liggen. Deze is ook niet van mij, maar van mijn vader die hem niet gebruikt. Dus deze mag ik ‘lenen’. Thnx pap! Ik gebruik de Ipads eigenlijk voor alles waarbij ik niet al te veel hoef te typen, want dat vind ik erg onhandig. Surfen, Facebook checken, Bloglovin volgen enz enz. Zeker als ik of mijn vriend de MacBook in gebruik heeft, kan de ander gewoon uit de voeten met de Ipad(s). Overkill? Shure, but i’m not complaining.

Ik ga mijn meestgebruikte en favoriete apps in willekeurige volgorde op een rijtje zetten.

Facebook:
Elke dag check ik mijn facebookpagina meerdere keren. Ik ben op school ook lid van het Facebook-team en voor Angels Rule hebben we ook een pagina die regelmatig geüpdatet wordt. Ik ben niet iemand die elk uur een update post, maar ik houd wel alles in de gaten.

Dropbox:
Deze ‘cloud’ voor bestanden vind ik erg handig. Ik gebruik hem vooral voor mijn zingen. Met de Angels komen alle opnamen van repetities online, onze repetitieschema’s staan daar, alle setlijsten voor de optredens en natuurlijk ook alle bladmuziek. Dit geldt eigenlijk ook voor Bettys Bookstore, mijn band. Daarop staan ook alle bestanden die we nodig hebben.
Mijn telefoon slaat ook automatisch alle foto’s die ik maak op dropbox op. Zo kan ik er via alle digitale wegen bijkomen. Zelfs als ik geen apple voorhanden heb.
Bloglovin:
Met deze app volg ik mijn favoriete blogs zoals Miss Lipgloss, Beautygloss en Vera Camilla. Heerlijk om elke ochtend bij het ontbijt interessante artikeltjes te lezen.

Maestro:
Dit is het digitale volgsysteem van mijn school. Hiermee kan ik cijfers invoeren en de aanwezigheid van de leerlingen invullen. Erg handig, want zo hoef ik niet telkens op een computer in te loggen en dat scheelt een hoop tijd.

SNS Mobiel:
Deze app gebruik ik bijna dagelijks om al mijn bankzaken te regelen. Even snel iets overmaken of mijn lopende rekeningen checken. Handig en onmisbaar!

Sonos:
Ik ben sinds kort in het bezit van een Sonos-systeem en die bedien je via een app op je telefoon of Ipad. Geniaal, je hoeft niet eens meer van de bank te komen om hem aan of uit te zetten. I.c.m. met Spotify echt helemaal super.

Blogger:
Deze app gebruik ik om mijn blog bij te houden, maar ik moet eerlijk toegeven dat ik dat op de Ipad toch niet zo handig vind als op de MacBook.

Spotify:
Ik heb een abonnement op Spotify sinds ik mijn Sonos Play 5 heb gekocht. Dan pas heb je echt iets aan zo’n service en we hebben dagelijks muziek aanstaan. Heerlijk, alles wat je wilt horen op afroep. Ik heb nog niets niet gevonden. Op dit moment heb ik de country-radio aanstaan terwijl ik dit schrijf. Zo’n lekkere easy listening muziek.

IRig Recorder:
Dit is een app om opnames te maken. Dit is niet van een heel hoog niveau, maar goed genoeg om snelle zangopnamen te maken tijdens de repetities van Angels Rule. Zo kunnen we korte stukjes meerstemming inzingen en thuis lekker oefenen tot in den treuren.

My Lyric Book:
Deze app bevat al mijn teksten die ik nodig heb voor de band. Ik heb zo’n handige houder waarmee ik de Ipad aan mijn microfoonstandaard kan hangen. Tijdens de bandrepetities kan ik zo gemakkelijk alle teksten digitaal aflezen. Ik kan er zelfs een tempo aanhangen of aangeven welke nummers goed gaan of nog beter moeten (allemaal leuk, maar die functies gebruik ik niet).

Pinterest:
Gebruik ik voornamelijk om inspiratie op te doen voor de inrichting van mijn huis. Ik volg allerlei borden met English Cottages en French Living en dergelijke. Alles met een landelijk-vintagy stijl vind ik leuk. Ik heb zelf ook een aantal borden en je vind ze hier, hier en hier.

Instagram+hypstamatic:
Instagram is gelinkt aan mijn blog en daar zie je dus ook allerlei foto’s op voorbijkomen. Ik gebruik eigenlijk teveel van de foto-apps door elkaar want ook hypstamatic gebruik ik regelmatig. Daar zitten mooie filters en lenzen in en deze foto’s hoef je niet altijd meteen te delen online. Dat moet bij Instagram wel en dat wil ik niet altijd.

ROOM for thought:
Deze fotoapp vraagt je elke dag op een willekeurig tijdstip om een spontane foto te maken van wat je op dat moment aan het doen bent. Zo creëer je een grappig fotoalbum met toevalsfoto’s.

Scrapnote:
Om leuke collages te maken van foto’s e.d. die ik ook voor mijn blog gebruik.

Evernote:
Om aantekeningen te maken van zaken en afspraken die ik op mijn werk maak.

Notities:
Voor van alles en nog wat, anders vergeet ik het!

Herinneringen:
Hierin heb ik verschillende mappen gemaakt. Een paar voor mijn werk met to-do lijstjes en voor thuis. Ik vind het erg handig om zo overzichtelijk bij elkaar te hebben wat ik allemaal nog moet doen. Zeker omdat ik ze op alle appeltjes kan zien via iCloud.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s