Beauty shoplog: Zoeva oogschaduw, Sigma kwastenset

De laatste tijd heb ik een aantal aankopen gedaan waarvan het me leuk leek om deze met jullie te delen.
In mijn weekoverzicht van vorige week zondag kon je al lezen dat ik een kwastenset van Sigma heb gekocht. Om daarmee te experimenteren moest ik wel wat producten hebben waarmee dat kon. Dus kocht ik bij themakeupspot.nl een aantal minerale oogschaduws van Zoeva en één Sigma kwast waarvan ik vond dat die ook in de set had moeten zitten.

De Sigma Essential-kit: Make Me Classy.
Deze set bestaat uit 12 kwasten en ze zijn gedeeltelijk gemaakt van natuurlijke haren en synthetische haren. Logisch ook vind ik, want een foundation laat zich beter opbrengen met synthetische kwasten en een blush bijvoorbeeld weer beter met een natuurlijke kwast.

Ik heb de set nu een aantal weken in mijn bezit en ik ben er echt heel erg blij mee. Ik had van tevoren al flink wat reviews bekeken en een afweging gemaakt tussen een travelkit en de essentialkit. Ik heb bijna geen slechte reviews gevonden en besloot de Make Me Classy set te bestellen. Ik bestelde hem via Ebay vanuit België voor een prijs van €128,- Deze werd geleverd incl. de houder om de kwasten in de vervoeren. Lekker handig dus als ik ze ergens mee naartoe wil nemen.

Zoeva oogschaduw + F80 Flat Kabuki Brush van Sigma:
Bij themakeupspot.nl vond ik de kwast van Sigma op voorraad die ik graag bij de set wilde hebben. Ik vond het jammer dat deze er niet bij in zat. De F80 is een platte synthetische kwast waarmee je foundation mooi gelijkmatig in ronde bewegingen aan kunt brengen. In de Essentialkit zat enkel een platte foundationkwast. Deze doet zijn werk ook, maar daarmee kan ik geen ronde bewegingen maken en dat vind ik irritant. De kwast kostte los €21,50 maar dat geld ik hij zeker waard. Hij is zo fijn zacht en verbruikt een minimale hoeveelheid product voor een optimale dekking.

Dan de oogschaduw. Ik ben fan van de minerale losse oogschaduw van Everyday Minerals. Daarvan heb ik een aantal jaar geleden een mooie roestbruine schaduw besteld (toen er nog gratis verzonden werd wereldwijd, en helaas zijn ze daar snel van teruggekomen), die gebruik ik nu nog en ik vind hem prachtig. Ik vind het losse poeder gemakkelijk aan te brengen en als je de kwast licht vochtig maakt krijg je meteen een veel intensere kleur.
Maar goed… aangezien de oogschaduw van Everyday Minerals in Nederland niet goed verkrijgbaar is (ze worden wel online verkocht maar kosten dan €8,50 per stuk!), ging ik op zoek naar een alternatief. Die vond ik van het Duitse merk Zoeva. Hun losse minerale oogpoeder kost €3,95 en lijkt erg veel op die van Everyday Minerals. De kleuren zagen er mooi uit en ik kocht er 4.


Pure Glam Pigment – Oxidized Earth
Een mooie mahoniebruine oogschaduw in een roestkleur met een lichte glitter.

Pure Glam Pigment – Buddhaful
Een diepe olijfgroene kleur met een hint van goud. Zeker als je hem nat aanbrengt. Kijk hoe diep die kleur is op de foto!


Pure Glam Pigment – Crystal Orchid
Een romantische zachtroze kleur. Neigt ook een beetje naar oudroze met een vleugje paars. Mooi vor aan de binnenkant van je bewegend ooglid.


Pure Glam Pigment – Distilled Grapes
Een diepe paarse kleur (Deep Midnight Plum zoals ze het zelf mooi omschrijven). Hij is niet erg fel maar eerder zacht met een lichte shimmer.

Dit zijn de swatches:
Ik vind de pigmentatie echt fantastisch! Met weinig product een enorme boost aan kleur.

zonder flits
Chrystal Orchid – Dystilled Grapes – Bhuddaful – Oxidized Earth

Met flits

De minerale poeder maakt dat je huid kan blijven ademen en niet verstopt raakt door het product dat je gebruikt. De ophopingen in de arcadeboog zijn minimaal.
De oogschaduw is hyperallergeen. Dat betekent dat je het ook op een gevoelige huid kan gebruiken.

Verpakking:
De doosjes waarin de oogschaduw zit zijn clean en gemaakt van doorzichtig plastic. Zo kun je goed zien welke leuk je nodig hebt. Je moet er wel voor uitkijken dat je ze niet laat vallen. Er zit een plastic stukje in met gaatjes dat het grootste deel van de oogschaduw in het bakje houd. Maar mocht je hem laten vallen dan zit er een hoop poeder bovenin en dat stuift alle kanten op. Niet optimaal om in je tas te gooien. Even afplakken dus als je op reis gaat en ze mee wilt nemen.

Gebruik:
Ik heb ze nu 2 weken in gebruik en vind ze erg fijn. In combinatie met de oogprimer van Smashbox blijven ze goed zitten (zonder primer trouwens ook). Met de kwasten van Sigma zijn ze erg gemakkelijk aan te brengen, een beetje fall-out hier en daar, maar dat kan ook niet anders met een losse poeder. Ik heb geprobeerd een paar mooie foto’s te maken wanneer ik de oogschaduw draag, maar dat is niet echt gelukt. Mijn camera is daar niet goed genoeg voor.

Ik vind zelf de kleur Chrystal Orchid het minst mooi. Hij valt niet echt op maar geeft wel een mooie basis om de rest van de kleuren mee op te bouwen. Het meest fan ben ik eigenlijk alledrie de andere kleuren. Zeker de combi Bhuddaful en Oxidized Earth is gaaf, maar dat moet je wel durven want die knalt. Ik vind het ook mooi om de Dystilled Grapes aan te brengen op het bewegend ooglid en dan de Oxidized Earth in de arcadeboog met de Chrystal Orchid als highlighter op het oogbot.

Welke kleuren vinden jullie het mooist?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s