Foto-app: ROOM (for thought)

Regelmatig kijk ik in de app-store of er nog leuke apps te vinden zijn die ik kan gebruiken of gewoon leuk vind om te hebben en uit te proberen. Toen ik laatst naast een collega zat tijdens de pauze kwamen we via-via op dit onderwerp. Ze liet me toen een app zien op haar Ipad die ze erg leuk vond. Ik was meteen enthousiast en dacht, daar ga ik een artikeltje aan wijden!

ROOM
Dit is een app die geschikt is voor je Iphone (kan ook op de Ipad maar dan vergoot hij enkel het scherm en gaat de beeldkwaliteit verloren). Deze app vraag elke dag op een willekeurig tijdstip om een foto van hetgeen je op dat moment aan het doen bent. Op die manier creëer je dus een eigen fotodagboek met ‘toevallige’ momenten.

Als je het seintje krijgt van je telefoon, opent hij automatisch je camera en heb je een paar seconden de tijd om een foto te maken. Deze kun je bewerken door middel van verschillende filters. De foto’s krijg je te zien in een leuk overzicht waarin de app zelf de foto’s indeelt.

De foto’s die je maakt zijn openbaar tenzij je bij elke foto aangeeft deze privé te willen maken. Je kunt alle openbare foto’s in de app bekijken en zo krijg je een grappig overzicht van de ‘toevallige momenten’ van andere personen.
Wat me opvalt is dat er veel zwarte of wazige foto’s tussen zitten omdat je natuurlijk vrij snel een foto moet maken nadat je een piepje hoort en dat lukt duidelijk niet altijd.

Op de website van ROOM krijg je een beter idee van hoe de app werkt.

Hoe het werkt (screenshot uit de app):                                                Screenshot van de openbare pagina:

De app is gratis verkrijgbaar in de AppStore en op Google Play.
Ik ben hem nu al een tijdje aan het gebruiken en vind het echt een geinig ding! In principe is deze app van start gegaan als een eenmalig project, één jaar lang, 365 foto’s. Maar het ziet ernaar uit dat de app ook voor 2014 zal blijven.

Gaan jullie je ook aanmelden?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s