Weekly update #9

Vertelde ik vorige week dat de tijd vloog? OMG, deze week is misschien wel nog sneller verlopen!

Laat ik beginnen bij afgelopen zondag. Wat heb ik lui op de bank gehangen zeg. Ik heb de hele dag tv gekeken. Ugly Betty seizoen 1 herhaald (echt heer-lijk!) en daarna had ik ineens zin om Moulin Rouge weer te kijken. Soms heb je dat, zo’n nostalgisch gevoel bij een film die past bij je mood op dat moment. Ik moet ook echt ff bijkomen van de week en de crematie van opa. Ik had mezelf ook voorgenomen om niet te werken in het weekend. Geen nakijkwerk, geen toetsen voorbereiden, gewoon de tijd nemen voor mezelf. De rest komt later wel.
’s avond zijn we met de hele familie van mijn vaders kant naar de Griek geweest. Ik schreef er in één van mijn andere weekly updates ook al over. Als we met de familie iets te vieren hebben, gaan we naar de Griek in Breyel. We hebben daar, zoals altijd, weer heerlijk gegeten, de bewogen week (weken) samen afgesloten en ik denk wel 5 keer geproost op opa. Het was een fijne avond en ik was blij dat ik niet al te laat in bed lag.

semi gezonde lunch – Love Milka Oreo – Glossybox! – bloggen – sneeuw – nieuwe bling

Maandag begon een korte werkweek. Nou ja, dat klopt technisch gezien niet helemaal maar zo voel ik het wel. Nog twee dagen lesgeven en dat begint de proefwerkweek. Even geen lesgeven, even rust. De rust is natuurlijk betrekkelijk want de stapel toetsen die onherroepelijk daarop volgt is enorm en verschrikkelijk. Ik haat correctiewerk. Echt heet meest afschuwelijke aan mijn baan. Ik bouw er ook echt een enorme aversie tegenop totdat ik het echt niet langer kan uitstellen. Afijn, zover was het nog niet. Nog twee dagen lesgeven. Mijn klassen konden grotendeels zelfstandig aan het werk met de opdrachten voor de excursie naar Keulen dus de dag was zo voorbij.
’s avonds gaf ik zangles en een van mijn leerlingen zong een zelfgeschreven nummer met gitaar. Zo mooi! Ik was echt onder de indruk, een goede tekst en een catchy tune. Beetje country met popinvloeden, echt ik hoor het Ilse zo zingen. Wauw… geen woorden voor. En ze is nog jong, dus die komt er wel! Helemaal happy heb ik nog wat geblogd en en daarna naar bed gegaan.

Dinsdag was een korte en lange dag tegelijk. Er gold een 40-minuten rooster voorafgaand aan de proefwerkweek. Dan zijn je lessen in een scheet en een zucht voorbij.
Die middag hadden we een bijeenkomst met alle personeel om het bezuinigingsbeleid te bespreken. Een heleboel cijfers, hypotheses en informatie vloog me om de oren en na 1,5 uur luisteren was ik helemaal leeg. En een overzicht voor mezelf? Nergens te bekennen, ik kan niet echt overzien wat de gevolgen gaan zijn, alleen maar dat ik meer moet gaan werken voor minder geld. Hoe je het ook wendt of keert, de werkdruk gaat (nog) hoger worden. Niet fijn dus…
Na de vergadering verzamelden we met het docententeam (2H/3H) in een café voor een borrel om vervolgens ergens te gaan eten. We hebben erg gelachen en veel lol gehad, maar ook serieuze gesprekken gevoerd over school. Het eten was niets bijzonders, ik heb er zelfs ’s nachts een beetje last van gehad. Maar misschien ben ik was verwend opdat gebied.

Woensdag heb ik de gehele dag moeten surveilleren. Vreselijk saai is dat, maar gelukkig kon ik die tijd wel gebruiken om nieuwe blogartikelen vooruit te schrijven. Door het overlijden van opa was ik daar de afgelopen week niet echt aan toegekomen. Af en toe een regeltje typen, dan weer een rondje door de klas lopen. Zo ging het de hele dag door.
Thuis heb ik de avond lekker op de bank doorgebracht. Kaarsjes, Milka Oreo en Bridget Jones. What more could a girl wish for?

Op donderdag had ik mondelingen op school. De leerlingen deden het over het algemeen niet slecht, maar de verschillen waren behoorlijk groot. Ik moest nog flink wat nakijkwerk wegwerken en ben die middag een flink stuk opgeschoten.
In de middagpauze kreeg ik een telefoontje dat er een pakje was bezorgd. Mijn schoenen van Airstep, die goed afgeprijsd waren en ik daardoor toch maar moest kopen vond ik zelf (totaal onnodig, maar wel erg leuk).
Toen ik thuis kwam, net voordat de storm goed en wel losbarstte heb ik mijn kwasten voor het eerst schoongemaakt. Daarvoor had ik bij de Action al babyshampoo gekocht. Om eerlijk te zijn had ik de kwasten die al een tijdje in mijn bezit waren (een paar kabuki’s van The Body Shop en eentje van Everyday Minerals) nog nooit schoongemaakt. Nou, ik kan je vertellen dat het echt nodig was. Ongelooflijk hoeveel rotzooi eruit kwam. Ik heb sommige kwasten wel 5 keer moeten wassen *bloos*.
Toen ging de deurbel en werd dan eindelijk mijn Glossybox van november geleverd (ze hadden een foutje gemaakt in de administratie waardoor hij niet op tijd verzonden werd). Hij was een stuk kleiner dan ik gedacht had. Niet dat er minder in zat, want ik wist wat ik kon verwachten, maar qua afmeting had ik hem op de één of andere manier groter verwacht. Nevertheless, de producten die erin zaten vond ik allemaal handig!
Ik heb de rest van de avond bankgehangen en Expeditie Robinson gekeken. Buiten stormde het aardig hard en dat geeft altijd een extra cozy feeling. Heerlijk! Kopje warme chocomel erbij. Echt genieten!

Vrijdagochtend werd ik wakker en zag witte vlokjes hangen in het spinnenweb van Hans de spin die al tijden buiten mijn slaapkamerraam bivakkeert. Ik vloog uit bed. Yes, het sneeuwt, Christmas is coming! Opgewekt loop ik naar beneden en moet constateren dat er geen ontbijt is. Ik drink een kop melk en hoor op het nieuws dat Nelson Mandela is overleden. May he rest in peace.

De eerste grote beproeving van de dag is mijn auto ontsneeuwen. Gewapend met een handveger ga ik de witte vijand te lijf. Ik heb de auto zo dicht tegen het huis geparkeerd dat ik niet bij de rechterkant kan komen…. zucht. Ik moet al met één hand mijn sjaal vasthouden zodat hij niet nat wordt en er hangt ook nog een zware tas aan mijn arm. Niet handig! Daarna sta ik gefrustreerd aan het portier te trekken omdat ik denk dat hij vastgevroren zit, maar dan blijkt dat ik de auto gewoon nog op slot heb zitten… dus (ik kijk om me heen, nee, niemand heeft het gezien).
Wanneer ik eindelijk in mijn auto zit piept het tanklampje. Oh ja, ik moet nog tanken. Shit, geen rekening mee gehouden. Ik rijd snel naar de pomp. In de natte koude sneeuw moet ik mijn pinpas invoeren en mijn vingers zijn binnen 1 minuut blauw van de kou. Als ik de pomp in de auto hang komt er niets uit… g*dver, de tank van de pomp is leeg. Ik vloek hardop en stap weer in de auto. Dan maar hopen dat ik op mijn werk kom zonder te tanken. Grrr, overal rijden auto’s langzaam en zo voorzichtig dat ze juist onveilige situaties creëren, sukkels! Aan de kant!
Die middag heb ik de hele tijd zitten nakijken. Ik zag na 4,5 uur non-stop werken helemaal scheel en nóg was mijn werk niet af, *zucht*.
Om 16:00 had ik een afspraak om mijn wenkbrauwen te laten epileren dus dat ‘leuke’ vooruitzicht had ik dan wel. Ik kreeg via Onna Onna een bon voor een gratis behandeling. Deze werkte i.c.m. de pas van Onna Onna. Drie keer raden welke pas ik die dag niet bij me had… juist! Gelukkig was het geen probleem en kreeg ik de behandeling toch gratis. Zo aardig! Ze heeft mijn wenkbrauwen mooi bijgewerkt, maar wat vervelend zeg! Tranen vlogen alle kanten uit en zelf met mijn ogen dicht was de lamp super fel.
Nadat ik klaar was heb ik een collegaatje opgehaald en even bij mij in de buurt afgezet. Die avond had ik repetitie met de Angels voor de kerstconcerten die nu toch behoorlijk snel dichterbij komen.

Zaterdag ben ik op de kerstmarkt in Aken geweest samen met mijn ouders en mijn vriend. Dit doen we al een aantal jaar nu en is een soort traditie. Helaas kon mijn broer niet mee, hij zit momenteel in Berlijn met vrienden (ook niet slecht). Het was echt super gezellig. Er hangt zo’n goede sfeer op de markt en het was niet overvol. We hebben heerlijk Glühwein gedronken (met Amaretto voor mij), Reibekuchen gegeten en kraampjes afgestruind. Ik heb eigenlijk niet veel gekocht. Alleen twee porseleinen kaarsenhouders. Daarvan zal binnenkort een foto online komen. Mijn vriend kocht een leuke muts (zie foto rechtsonder).
We aten bij een Indiaas restaurant en het was erg lekker, ondanks de wachttijd van meer dan een uur. Om 23:15 waren we weer thuis. Zeer moe maar voldaan. Ik kijk nu al uit naar volgend jaar! Maar niet getreurd, komende dinsdag ben ik ook nog op de kerstmarkt in Keulen!

Dit was mijn week.
Fijne zondag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s