Beautyqueen: Sabon

Een aantal jaren geleden was ik met Pasen in Londen. We brachten een bezoekje aan de Camden Market. Echt, als je daar nog niet geweest bent, doen! Een alternatieve markt met stalletjes waar je van alles en nog wat kunt eten en van alles en nog wat kunt kopen. Sieraden, kleding, eten. Het is echt fantastisch.
Ik liep toen voorbij aan een soort pop-up stalletje waar ze allerlei lekkere crèmes, scrubs en olies hadden. De vrouw vroeg me of ik iets wilde proberen. Ze liet me mijn handen scrubben met een scrum van etherische oliën en zeezout. Ik moest mijn handen afspoelen onder lauwwarm water. Ze waren daarna zo zacht! Echt heerlijk.
Ik kon helaas geen enkele pot mee naar huis nemen, want we mochten alleen handbagage meenemen. En dan mag je maar 100ml aan producten meenemen. Ik vond het zo jammer.

Thuis ben ik natuurlijk meteen op zoek gegaan naar een merk wat daarbij in de buurt kwam. Èèn van die merken is Sabon. Ik vond van dit merk een scrub die erg dicht in de buurt kwam van het product in Londen. Na die tijd heb ik nog een aantal producten van dit merk die me erg goed bevallen.

Organic Body Scrub:
Deze scrub is gemaakt van organische olijfolie. Hij ruikt ook olie achtig en heeft dus geen echte ‘parfum-geur’. Ik vind dat persoonlijk helemaal niet erg, want sommige producten zijn juist overdone aan geuren en parfum.
De scrub is geschikt voor gebruik op je hele lichaam behalve je gezicht, daarvoor is hij te grof.
Van alle scrubs die verkrijgbaar zijn bij Sabon, vind ik dit veruit de fijnste.
Helaas is deze (op de website in ieder geval) niet meer verkrijgbaar.

Mud Masker: €29.95 (200 ml)
Dit masker is geschikt voor wekelijks gebruik. Hij is bedoeld voor een diepe reiniging. Hij bestaat uit pure modder uit de Dode Zee en er is wat vanille aan toe gevoegd voor de vochtbalans.
Aanbrengen op een schone huid en 5 minuten laten drogen. Dan wordt hij ook wat harder, maar niet zo hard dat hij van je gezicht valt als je lacht. Hij geeft een lekker tintelend gevoel als hij begint te werken. Na 5 minuten afspoelen met lauwwarm water. Je huid voelt na gebruik echt heerlijk zacht en fris aan.


Handcrème: Patchouli Lavender Vanilla €11,95 (50 ml)
Deze handcrème gebruik ik elke dag. Hij trekt zeer snel in en ruikt overheerlijk. Ik heb op de foto even de Delicate Jasmine geschoten. Deze tube was nog mooi vol en dat staat beter op de foto. Van de PLS moet ik binnenkort een nieuwe tube kopen want die is, door veelvuldig gebruik, bijna leeg.

Moisturizing Face Lotion: Desert Flower €25,95 (100 ml)
De geur van deze gel-achtige crème is echt zo lekker! Hij is gebaseerd op olie van wortelzaden en heeft een mooie zachtroze kleur. Hij is geschikt voor normaal tot droge huid. Ik heb hem niet dagelijks in gebruik, want ik ben laatst overgestapt naar Clinique Moisture Surge.
Maar soms als ik net uit de douche kom s’ avonds gebruik ik hem nog omdat hij zo lekker ruikt.

Ik vind de verpakkingen ook erg mooi. Mooie glazen potjes met simpele deksels. Mooi vormgegeven etiketten. De handcrème zit bijvoorbeeld in een simpele tube die niet afgewerkt lijkt. Daarop dan enkel een etiket geplakt. Een beetje back to basic, maar ik houd ervan.
Helaas heb ik geen foto kunnen maken van de mooie doosjes waar bijvoorbeeld de handcrème in zit, want die heb ik niet meer. Op de website kun je dat natuurlijk wel zien.

Gebruik jij ook Sabon?
Welke producten vind jij fijn?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s