Beating the winterblues: Leuke dingen-lijstje

In mijn post van zaterdag vertelde ik over mijn ‘winterblues’. Klinkt toch beter dan winterdip en hey, ik moest bij alles naar het positieve blijven kijken.

Één van de punten die ik had genoemd om de winterdi… eh blues tegen te gaan was leuke dingen plannen zodat je daarnaar uit kunt kijken. Nu was ik erg blij om te constateren dat mijn lijstje met leuke dingen aardig lang is.

Team-etentje:
November en December zijn echt de maanden van de uitjes en etentjes. Na een intensieve vergadermiddag zijn we met ons team uitgenodigd voor een borrel met eten om het jaar samen af te sluiten. Misschien een beetje vroeg, maar zo gaat dat, want niet alles kan tegelijk. Altijd gezellig en ik zeg echt geen nee tegen uit eten. Zeker als ik niet hoef te betalen!

Aken (kerstmarkt 1):
Mijn ouders en ik hebben er een jaarlijks terugkerend uitje van gemaakt. Met het hele gezin naar de kerstmarkt in Aken, dat is zo gezellig! Door de hele stad staan leuke kraampjes waar je allerlei leuke cadeautjes kunt kopen, lekkers kunt eten. Mijn favorieten zijn toch wel Glühwein met Amaretto en Reibekuchen. Reibekuchen is gefrituurd aardappelschaafsel (een soort rösti maar dan groter), vreselijk slecht voor de lijn, maar walgelijk lekker 😉 De sfeer wordt verhoogd door de muzikanten die op verschillende podia kerstliedjes ten gehore brengen. Vorig jaar toen we daar waren dwarrelden de eerste vlokjes sneeuw naar beneden! Zo mooi! Ik was meteen helemaal in de kerststemming. Nu ik dit schrijf kan ik niet wachten tot we weer gaan.

Sinterklaas-diner:
In het zelfde weekend ga ik uit eten met de familie van mijn moeders kant. Dit doen we elk jaar om sinterklaas te vieren met zijn allen. We gaan dan eten bij een Grieks restaurant net over de grens bij Venlo. Daar kom ik al mijn hele leven en ik weet niet beter dan dat we daarheen gaan als we Grieks gaan eten. Vroeger toen in nog klein was sliep ik dan, boven het restaurant, bij de dochter van de (toenmalige) eigenaresse en haar kinderen.
Wil je een lekkere Griek uitproberen en ben je in de buurt? Ga naar Olympia in Nettetal-Breyel. Het is niet super sfeervol, want daar zijn ze niet zo goed in. Maar het eten is er overheerlijk en niet duur.

Keulen (kerstmarkt 2):
In één week tijd ben ik twee keer op een Duitse kerstmarkt. Deze keer ben ik er in verband met mijn werk. We hebben een excursie naar Keulen gepland met alle 3e klassen. De leerlingen bezoeken een museum, krijgen een rondleiding door de stad en de Dom en moeten voor Duits een persoon interviewen en filmen. We zijn er echt de hele dag, dus dat wordt lekker rondsjouwen op de kerstmarkt en eten bij Früh.

Kerstconcerten:
De week erop heb ik een optreden met Angels Rule. Dit is de eerst keer dat we ons nieuwe kerstrepertoire uit gaan proberen. Ik heb er nu al zin in. Lekker muziek maken met mijn beste vrienden. Wat kan er nog beter? Nou misschien dat ik ervoor betaald krijg, dus verdien ik er ook nog een beetje aan (mag geen naam hebben).

Op 21-22-23 december hebben we dan nogmaals 3 optredens, waarvan er 2 door onszelf georganiseerd. Onze kerstconcerten zijn altijd zo leuk om te doen. We bedenken elk jaar een andere verhaallijn die als rode draad de show en de liedjes met elkaar verbindt. We betrekken zoveel mogelijk ons publiek erbij en nodigen al een aantal jaren een gastmuzikant uit om met ons mee te spelen. Dit jaar is het een celliste!
De broer van een goede vriendin van me ontwierp de poster voor dit jaar. Klik op de poster voor een vergroting.

Kerstdiner:
In de vakantie wordt er weer veel gegeten. Op kerstavond eten we met de hele familie van mijn vaders kant (15 pers) een overheerlijk diner. Iedereen maakt dan een gerecht. Het hoofdgerecht is altijd hazebout. Mijn moeders chocolademouse mag ook nooit ontbreken.
Andere jaren deden we ook altijd surprises met gedichtjes en al. Maar de laatste tijd vindt ‘men’ dat het allemaal teveel werk kost om die cadeaus te kopen, gedichtjes te verzinnen. Op de avond zelf moest iedereen dan nog even “naar de wc”, naar boven dus, daar waar de printer stond om nog snel even een gedichtje te typen. Ik vond het heerlijk om met zijn alles in een kring te zitten en om de beurt pakjes uit te pakken en gedichten voor te lezen tot diep in de nacht.

Op eerste kerstdag zijn we bij mijn schoonfamilie. Die dag/avond staat vooral in het teken van lekker eten en spelletjes spelen. Want spelletjes spelen, daarmee zijn ze opgegroeid en dat hoort er gewoon bij. En dan gaat het hard tegen hard. Let je even niet op, dan krijg je dat flink te horen! Maar ondertussen ben ik eraan gewend, en speel alleen de spellen mee die ik ook echt leuk vind en enigszins kan 😉

Op tweede kerstdag ontbijten we bij mijn ouders thuis. Vaak geven we elkaar daarna cadeautjes, we doen niet (meer) aan sinterklaas.

Paar daagjes Duitsland:
Tussen kerst en oud&nieuw staat gepland dat we een bezoekje brengen aan onze Duitse kennissen. Eigenlijk zijn het vrienden van mijn vader en moeder (zij hebben een aantal jaren in Duitsland gewoond), maar ik ken ze al zolang ik leef (daar heb ik ook veel van de Duitse taal geleerd). Ze wonen in een klein dorpje op 2,5 uur rijden afstand. Ik geloof dat het dorpje 300 inwoners heeft en omdat het in de heuvels ligt is het echt een plaatje. Ze wonen ook nog in een houten huis, dus extra sfeervol. Zeker als het heeft gesneeuwd. We maken daar heerlijke wandelingen kletsen vooral veel bij. Meestal breng ik ook een bezoekje aan Paderborn, waar ik een aantal maanden heb gewoon toen ik nog studeerde. Brings back memories.

Silvester:
Met nieuwjaar gaan we ook lekker eten met vrienden bij ons thuis. Vorig jaar was dat bere gezellig en zeker voor herhaling vatbaar. De kater die volgde was iets minder, maar dat hoort erbij zullen we maar zeggen.

Nichtjes-tante dag:
Elke jaar in de kerstvakantie ga ik met mijn nichtjes en tantes shoppen. Lekker samen winkelen en lekker lunchen en eten. Dit jaar wordt het Maastricht. Mijn nichtje studeert daar sinds dit jaar dus kunnen we ook meteen haar kamer gaan bekijken.

Ik heb dus een hoop dingen om naar uit te kijken! Dus dat vakje, op de lijst van dingen die je kunt doen om een winterdip tegen te gaan, kan ik afvinken.

Waar kijken jullie naar uit??

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s