Smashbox: Try it Kit

Sinds kort is de collectie van Smashbox bij Douglas verkrijgbaar. Ik was er benieuwd, want ze staan bekend om hun primers. De producten zijn vooral bedoeld voor fotoshoots. Door de primers die Smashbox ontwikkelde blijft de make-up van de modellen langer zitten en hoeft er tijdens een shoot veel minder vaak bijgewerkt te worden.

Toen ik de winkel binnenstapte wist ik eigenlijk nog niet zo goed welk product ik graag wilde testen en aangezien de prijzen niet heel laag liggen besloot ik om een kit met mini’s te kopen van hun bestverkochte producten. Op deze manier kan ik verschillende items testen en daarna kijken of ik iets in fullsize wil aanschaffen.

Het kitje ziet er goed uit en wordt geleverd met een kaartje waarop precies staat waarvoor alle items bedoeld zijn en hoe je ze moet gebruiken.

De kit is verpakt in stevig karton met een uitschuif element waarin de mini’s zitten.

Van links naar rechts:
Photo Finish Foundation Primer
Photo Finish Lid Primer
Limitless Eyeliner (kleur: Onyx)
Full Exposure Mascara
Lip Enhancing Gloss (Kleur: Illume)

Ik heb de producten inmiddels getest en ben over het algemeen tevreden. 
De Foundation Primer vind ik redelijk fijn. Je moet hem niet al te dun aanbrengen want anders trekt hij te snel in en kun je eigenlijk je foundation niet snel genoeg aanbrengen. Ik heb niet het gevoel dat de primer een extra laagje op je gezicht geeft. Het aanbrengen van de foundation gaat zoals normaal ook, alleen blijft hij wat langer zitten. Ik merk vooral op mijn voorhoofd, waar het sneller vet wordt, dat de foundation en de poeder langer blijft zitten.
Ik ben ook erg benieuwd naar de primer die de roodheid uit je gezicht haalt.
Prijs van een fullsize (30ml) is €32,-.
De lidprimer maakt je ogen op slag mooi egaal. Waar je bij soms nog wel eens blauwe adertjes e.d. ziet zijn die na gebruik helemaal weg. Een mooie basis om mee te beginnen voordat je je oogschaduw aanbrengt. Een fullsize kost €20,-.
Het oogpotlood vind ik fijn. Alhoewel ik liever geen liner heb die ik zelf moet slijpen. Hij blijft de hele dag zitten en zonder al teveel druk te moeten uitoefenen geeft hij een mooie diepzwarte kleur. €16,50 is de fullsize waarbij ik zie dat er in de dop een puntenslijper ingebouwd zit. Dat is dan weer handig!
De mascara is fijn maar geeft niet zoveel volume als ik had gehoopt. Dat verlengen zie ik wel, maar extra volume valt tegen. Een fullsize kost €21,- en ik twijfel of ik het geld ervoor over heb. Er zijn andere, veel goedkopere, mascara’s die naar mijn mening hetzelfde resultaat geven voor minder geld.
De lipgloss heeft een zachte nudeachtige kleur. Maar zoals met elke lipgloss, je smeert hem, het ziet even leuk uit maar het blijft niet lang zitten. Ik vind het echt vervelend als ik elk uur moet bijwerken. Het moet gewoon blijven zitten, de hele dag. Je lippen zouden er voller van moeten worden, maar er is weinig enhancing going on
Ik zie op de website dat er ook een limitless long wear gloss is. Misschien is dat meer iets voor mij, maar die zat dan weer niet in deze kit.
De prijs van een fullsize is €18,50.

Deze kit is verkrijgbaar bij Douglas en kost €26,-. Leuk om cadeau te doen voor de feestdagen!

Als ik mocht kiezen zou ik de lidprimer kopen en het oogpotlood. De foundation primer is er één van vele soorten, waarvan ik misschien een ander type zou moeten hebben, maar van deze mini ben ik niet geheel overtuigd.

Ben jij bekend met Smashbox en heb je tips?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s