Tag: Het dankbaarheid project

Deze TAG spreekt voor zich. Soms vergeet je wel eens hoe goed je het hebt. Je neemt alles for granted (hoe zeg je dat in het Nederlands?). Ik kan soms veel teveel klagen over dingen die niet naar mijn zin zijn of niet goed gaan. Maar wanneer sta ik nou echt stil bij wat ik allemaal wèl heb. Eigenlijk veel te weinig. Ik heb alles wat mijn hartje begeert en ben soms veel teveel bezig met wat ik allemaal nog meer wil. Hebben hebben hebben…

Even met beide benen op de grond. Met mijn opa gaat het op dit moment helemaal niet goed. Hij kan niet meer rechtop zitten en bijna niets meer eten. Het ergste is nog; hij is bij volle verstand, maar zijn lichaam werkt niet meer mee. Ik verwacht binnen nu en een aantal dagen een telefoontje dat hij ons verlaten heeft. Mijn ouders en ooms en tantes zijn nu continu bij hem, hij wil graag thuis blijven en verzorgd worden.

In zo’n situatie sta je toch iets vaker stil bij hoe blij je moet zijn dat je jong bent, een goede baan hebt en vooral gezond bent.

Het dankbaarheid project

Een persoon:
Op de eerste plaats, mijn vriend. Hij is in veel opzichten mijn tegenpool. Een Beta-persoon, beredenerend, denkt eerst na voordat hij iets doet. Hij kan mij remmen op het moment dat ik teveel wil. Hij kan me ook pushen op het moment dat het nodig is.
Verder ben ik dankbaar voor mijn lieve ouders die altijd voor me klaar staan en me altijd gesteund hebben. Ze komen altijd luisteren als ik ergens moet zingen. En niet te vergeten mijn lieve broer, waarmee ik kan lachen en niets doen zonder dat dat erg is.

Een ‘rol’ die je speelt:
Jeetje, dat zou ik zo snel niet weten. Ik heb het idee dat ik eigenlijk overal mezelf kan zijn. Ik neem niet snel een rol aan. Be yourself or be gone.

Een plek:

Mijn eigen huis. 2,5 jaar geleden kochten we onze tweeondereenkapwoning. Ik vond hem in het dorp waar ik graag wilde wonen, Overloon. Ik had niet verwacht een betaalbaar huis te kunnen vinden, laat staan het te kunnen kopen. Huizen in Overloon werden toen nog snel en onderhands verkocht aan mensen die al in Overloon woonden of weer terug wild
e komen.
Het huis is enorm uitgebouwd. Zowel op de benedenverdieping als op zolder. Daardoor kan ik nu ook aan huis zanglessen geven in een aparte ruimte. Deze ruimte is ook groot genoeg om te repeteren met Angels Rule waar ik deel van uitmaak.
Ik heb het huis met liefde ingericht in een landelijke stijl met antieke invloeden. Telkens als ik op vakantie ben geweest vind ik het heerlijk om weer terug naar ‘thuis’ te kunnen.

Over vakantie gesproken; de andere plek waar ik echt graag ben is Oostenrijk. Techendorf aan de Weissensee om precies te zijn. Mijn familie komt daar al sinds voor ik geboren ben. Dus ik weet niet beter dan dat we daar op vakantie gingen. Altijd hetzelfde pension, Haus Schuler. De mensen daar zijn zo gastvrij, het meer is zo prachtig, het eten is zo lekker, je kunt zo heerlijk zonnen op de steiger aan het water. Ik kan nog even doorgaan, maar you het the picture right?

Weissensee, Karinthië, Oostenrijk

Een ervaring:
Mijn buitenlandstage in Duitsland in 2006. Ik heb toen 4,5 maand in Paderborn gewoond. Ik vond het heerlijk. Het was een prachtige zomer, ik heb daar veel nieuwe mensen ontmoet uit alle windstreken (Finland, Portugal, Italië). Ik ben naar de Loveparade in Berlijn geweest (de laatste in Berlijn!), dat was zo gaaf! Ik heb veel feestjes gehad, leuke muziekvakken gevolgd en ben veel op bezoek geweest bij mijn kennissen die daar in de buurt wonen. Ik kan echt iedereen aanraden om een paar maanden naar het buitenland te gaan.

Een talent:
Mijn stem. Ik zing veel en mag toch van mezelf zeggen dat ik er echt heel goed in ben. Ik zing in een band, Betty’s Bookstore. Ik zing bij Angels Rule, een vocalgroup met pianobegeleiding. Ik geef zanglessen aan huis. Ik wordt regelmatig gevraagd als soliste voor een Promsconcert. In de zomermaanden zing ik als vocaliste mee bij het 4-daagse Orkest. Ik verdien er ook wel wat geld mee, maar helaas niet genoeg om van te kunnen leven. Muziek is mijn grootste passie en ik ben er dankbaar voor dat ik er zoveel mee bezig mag zijn. Wil je meer weten kijk dan even op MarliesMuziek.nl.

Een mislukking:
Ik denk dat ik de afwijzing voor de Frank Sanders Musical-akademie de grootste mislukking vond. Ik hoorde bij de laatste 25 auditanten na meer dan 6 selectieronden. Ik werd niet aangenomen omdat mijn dans niet goed genoeg zou zijn. Gelukkig kreeg ik over mijn stem alleen maar complimenten. Maar uiteindelijk denk ik dat het goed is geweest dat ik niet die opleiding heb gedaan. Ik had dan naar Amsterdam moeten verhuizen, al mijn hobby’s achter moeten laten en compleet opnieuw moeten beginnen. Het is een harde wereld. Ik sta regelmatig naast professioneel geschoolde mensen te zingen en denk dan bij mezelf, zie je wel je hoeft hiervoor geen opleiding te hebben gedaan.
Ik ben precies waar ik wil zijn met muziek op dit moment.
Misschien had mijn leven er wel heel anders uitgezien als ik de opleiding wel had gedaan, maar was het beter geweest dan nu? Dat zal ik nooit weten.

Woorden:
Mijn constante stroom aan woorden. Ik heb altijd wel iets te vertellen. Vandaar ook deze blog. Hoewel ik nog maar kort bezig ben, vond ik het zo geweldig om de eerste paar reacties te krijgen van lezers. En dan van complete strangers, hoe gaaf is dat! Ik vind het echt leuk om te zien dat mensen mijn artikelen lezen.

Een foto:
De laatste fotoshoot van Angels Rule was zo gaaf! We wilden ons graag neerzetten als een levendige, vlotte en jonge groep. Dat was met de eerste fotoshoot niet echt gelukt. Die foto’s waren ook mooi, maar redelijk statig. Nu hebben we foto’s die veel vrolijker en dynamisch zijn. Dit is mijn favoriet:

Een kans die je hebt gekregen:
De kans om zoveel te zingen. De kans om zoveel mensen diep in de ziel te raken met wat je doet. Er zijn mensen die na het verlies van een dierbare naar bijna elk optreden van ons komen, omdat onze muziek hen kan troosten en steunen. De kans om telkens weer een nieuwe uitdaging aan te gaan en beter te worden in wat je doet. De kans om al 6 jaar lang met de Angels te zingen en het altijd weer een eer vind om samen muziek te mogen maken. Daar ben ik dankbaar voor.

Waar ben jij dankbaar voor?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s