Keukenprinses: #6 Cookies in a Jar

Koekjes bakken, het ruikt heerlijk en is zo lekker! Ik doe het eigenlijk niet vaak genoeg, maar op deze manier misschien wel!

Hoe leuk is het om dit te krijgen of te maken? Een glazen pot met alle droge ingrediënten voor een heerlijke batch koekjes! Het enige wat je nog zelf moet doen is wat boter en ei toevoegen, mixen en afbakken.

Ik geef vandaag een voorbeeld om zelf een pot te maken. In Amerika is dit al langer populair. Omdat sinterklaas en kerst weer voor de deur staan vond ik dit echt een leuk idee. Dit recept vond ik op Bakerella.

Benodigdheden:
– glazen (weck)pot, van ongeveer 650 ml
  (Bij de Xenos hebben ze leuke!)

– Voor de ingrediënten, zie foto


Werkwijze:
Doe de ingrediënten stap voor stap in de pot, vorm daarbij nette laagjes.
Je kunt de M&M’s natuurlijk in verschillende kleuren nemen, afhankelijk van wat bij de gelegenheid past. Voor de pecannoten kun je ook andere notensoorten gebruiken (bijvoorbeeld pinda’s).

De pot kun je leuke versieren met een handgeschreven etiket. Ook het deksel kun je verbergen door er een leuk stukje stof overheen te doen, dit bind je vast met een mooie stukje koord. Je kunt ook een kaartje aan het koord hangen waarop je de bereidingswijze beschrijft (of misschien je wensen voor de ontvanger schrijft).

Bereiding:
Deze mix hoeft enkel nog met 120 gram boter en een ei vermengd te worden. Even goed mixen en kleine bolletjes draaien. Druk de balletjes plat op de ovenschaal en bak ze in 10 minuten gaar in de oven op 175 C.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s