Weekly update #6

Een flink volle agenda deze week. Zit je er klaar voor?? Ik heb hem geprobeerd kort te houden, maar dat is niet echt gelukt… Zoveel te vertellen!

Om te beginnen zal ik jullie vertellen wat we afgelopen week met het uitje van de buurt hebben gedaan. Toen ik wakker werd regende het verschrikkelijk, dus ik zag het lijk al hangen. We worden kei en kei nat (om even in Brabantse termen te blijven). Mijn hersenen ratelen op volle touren. Oh nee, dan kan ik mijn Moscow-jas niet dragen, want die is niet echt waterdicht. Oh nee, dan moet ik mijn bergschoenen aan (het advies was goede wandelschoenen), maar dat zijn van die zware klompen die totaal niet vrouwelijk, sexy of fashionable zijn. Wat nu?
Uiteindelijk valt het mee. Op het moment dat we moeten gaan schijnt de zon en is er geen wolkje aan de lucht. Yes! Jas aan, en die bergschoenen kunnen thuisblijven.

We zijn ons eigen dorp trouw gebleven. Om 13:00 uur verzamelden we bij een buurtlid op de oprit en hebben we een wandeling gemaakt door ons eigen mooie dorp. Na een uurtje kwamen we aan bij het vakantiepark waarbij ook een restaurant ligt. In de kelder kregen we koffie/thee en gebak. In de kelder? Ja ja, want daar ligt hun bowlingbaan!

We worden opgedeeld in twee groepen en hebben twee uur de baan om onze bowlingkunsten te vertonen. Ik ben in mijn nopjes, want de laatste keer dat ik bowlde ging het me vrij goed af! Maar ik heb nog altijd last van mijn schouder dus ik verwacht er vrij weinig van. Dat is maar goed ook, want het wil niet echt. Mijn nagels, die erg lang zijn komen tegen de achterkant van de gaten in de bal en daardoor kan ik hem niet fatsoenlijk weggooien zonder een nagel te breken (echt een tutje, oh mijn nagel!). We hebben wel de grootste lol en uiteindelijk wordt ik derde van mijn groep. Niet slecht Lies!

Daarna gaan we lekker eten in het restaurant. Ik eet een schnitzel die echt zo lekker mals is! Ik kon het bijna niet geloven, want die eet ik eigenlijk alleen zo in Oostenrijk en Zuid-Duitsland. We sluiten de avond rond 20:30 uur af, dus kunnen we lekker uitbuiken op de bank.

Ik had goede nagels deze week!
En nee dit zijn geen kunstnagels.

Op maandag begint voor mij een pittige week, want vandaag en morgen heb ik ouderavonden op school. Ja, die had ik vorige week ook al, maar dit zijn de individuele gesprekken. Ik val van het lesgeven (tot 15:40) in de voorbereiding in de gesprekken (vanaf 16:30) en heb zelfs geen tijd voor het avondeten. Gelukkig ben ik die avond vroeger klaar dan op dinsdag dus om 20:15 ben ik thuis en heeft mijn vriend de pizza al klaar.
We hebben naar de laatste afleveringen van Under The Dome gekeken en daarna lonkte mijn bedje.

Dinsdagochtend had ik gelukkig de eerste twee uur vrij dus kon ik uitslapen. Op school begon hetzelfde riedeltje opnieuw. Lesgeven, vergaderen, gesprekken voorbereiden en dan staan de eerste ouders alweer op de stoep. Deze keer heb ik wel tijd om te eten tussendoor (lasagne, lekker!). Om 21:30 ben ik thuis.
Mijn vriend komt die avond niet naar huis dus moet ik me alleen vermaken. Jammer, want ik had een hoop te vertellen. Ik had me voorgenomen om een glaasje wij te drinken zodat ik beter kon slapen. Voor degenen die me niet zo goed kennen, ik drink bijna nooit! En al helemaal niet doordeweeks. Maar desperate times call for desperate measures, dus maakte ik een uitzondering. Met een rood wijntje en mijn MacBook plof ik op de bank. Ik typ een paar blogberichten en moet de wijn door mijn strot duwen want ik vind het eigenlijk helemaal niet lekker. Maar hij doet wat hij moet doen, ik voel de lichte roes na een glaasje langzaam opkomen.
Mooi, dan kan ik om 23:15 naar bed in de hoop dat ik meteen in slaap val, zonder de hele nacht alle gesprekken te herhalen en herhalen en herhalen…

Woensdagochtend moet ik constateren dat het wijntje redelijk heeft geholpen, want ik heb geen onrustige nacht gehad. Maar ik ben doodmoe en kom nauwelijks mijn bed uit. Ik heb gewoon geen zin, maar ik moet. Ik hoor buiten de GFT-wagen langsrijden en bedenk me dat ik de groenbak niet aan de straat heb gezet. SHIT! Dat doet Mau altijd, maar die is niet thuis geweest vannacht. Met een beetje ren-, en vliegwerk weet ik heb nog net op tijd buiten te zetten.
Na mijn werk moet ik constateren dat ik echt te weinig slaap heb gehad de laatste paar dagen. Die ouderavonden vreten echt energie!

Als mijn vriend thuiskomt kibbelen we over het eten, ik ben behoorlijk chagrijnig en begin meteen te katten. Sorry schat! Uiteindelijk spenderen we de avond op de bank en kijken we de film Ironclad, die  we hadden opgenomen. Ik haak al vrij snel af, want het is alleen maar hakken en slachten. Dus neem ik mijn MacBook op schoot en typ wat blogitems. Als het laat genoeg is om naar bed te gaan, want voor 21:30 is toch wel echt a la grandma, val ik meteen in slaap.

Donderdag, mijn laatste werkdag van deze week. Kom op, je kunt het! Ik moet mezelf wederom mijn bed uit slepen. Op mijn werk plan ik mijn lessen zo in dat de leerlingen voornamelijk zelfstandig aan het werk zijn. Computers reserveren, weinig uitleggen, veel doen. Dat werkt, want als ik thuis kom voel ik me best goed. Ik ben niet zo uitgeput als ik dacht aan het einde van de dag te zijn. Ik kijk nog snel een aantal SO’s na en houd het dan voor gezien. WEEKEND!

Ik heb de vrijdag een roostervrije dag. We hebben een week minder zomervakantie gekregen dit jaar, maar daarvoor krijgen we door het jaar heen dus 5 losse vrije dagen terug. En dit alles in het kader van werkdrukvermindering. Wat zorgt de overheid toch goed voor ons hè? Stelletje sukkels bij elkaar die denken dat deze oplossing werkdruk verminderend is, juist eerder het tegenovergestelde… adem in…adem uit…

We eten kaastortilla’s met witte rijst en een gehaktsaus. Lekker! ’s avonds zitten we weer met spanning op de bank om de volgende tactische move te bewonderen bij Expeditie Robinson.
We besluiten de vrijdagavond lekker naar de bioscoop te gaan. Ik wil graag Mannenharten zien (maar kom erachter dat die nog niet draait) en About Time. Maar mijn lieftallige vriendje ziet dat niet zo zitten dus kiezen we voor Gravity.

Vrijdag hoopte ik lekker uit te kunnen slapen maar dat viel enigszins tegen. Ergens in de straat begonnen er, om 8:30 uur, honden hysterisch tegen elkaar te blaffen waardoor ik wakker werd. Ik heb het toen nog een half uurtje uitgehouden en ben daarna maar opgestaan.
Geeft niets, dacht ik, want vandaag ga ik leuke dingen doen! Als ik beneden kom negeer ik de SO’s die op de tafel liggen en maak ik een lekker ontbijt met verse croissants en kamillethee.

Mijn lijstje voor vandaag is kort. Ik moet alleen een pakje ophalen wat al twee weten geleden bij ons niet bezorgd kon worden. We kregen een kaartje in de bus waarop stond dat we het tussen 08:00 en 16:30 konden komen ophalen. Lekker handig, want we zijn allebei al voor 08:00 onderweg naar ons werk en ik red het net niet om na school voor half vijf dat pakje op te halen. Wie verzint zoiets ook? Geeft het dan gewoon bij de buren af.

Als ik bel om te vragen of het pakketje er nog ligt, blijkt dat de service ondertussen verhuisd is naar een andere locatie. Ok, goed dat ik belde dus, maar het pakketje ligt er nog. Ik ga het snel halen en voer nog even een discussie met de, niet al te pientere, werknemer over hun rare tijden.
Daarna spring ik in de auto en rijd naar mijn moeder om haar op te halen voor ons shopdagje in Kleve.

Voordat we naar Kleve kunnen heb ik om 13:00 een afspraak om de winterbanden onder de auto te laten leggen. De banden liggen bij de garage in de opslag en staan al op velg. Ik ga er dus vanuit dat dit hoogstens een kwartiertje in beslag zal nemen. Oh was i wrong. Na en uur (en €95 euro armer) kunnen we weer verder. Ik ben daarover behoorlijk chagrijnig, want dat was kostbare shoptijd die daar verloren ging. Op de snelweg trap ik het gaspedaal extra in om een beetje tijd goed te maken.

In Kleve gaan we als eerste naar de Saturn omdat ik een hoes nodig heb voor mijn MacBook. Ik wil graag een hardcase die ik om de laptop kan klemmen maar die zijn overal niet meer verkrijgbaar. Zo irritant! Zelf bij apple zelf niet meer. Helaas ook bij de Saturn niet te koop. Dan besluit ik een andere hoes mee te nemen. Dit lost mijn probleem maar half op, want als ik de MacBook gebruik kan hij dus nog altijd krassen. En ik ben behoorlijk zuinig op mijn spullen dus dat irriteert me mateloos.

Na de Saturn is de Douglas aan de beurt. Ik heb nog wat vragen over een bepaalde foundation van Clinique en laat me informeren. Ondertussen koopt mijn moeder de parfum voor me die ik zo graag wil. Chanel Chance eau Tendre. Als kerstcadeautje, dus ik moet er wel nog even op wachten. No problemo!

Ik kocht ook nog en Iphonehoesje.
merk: Liebeskind
kleur: zacht rose

Na twee foundations hebben uitgeprobeerd (CC cream en de Even Better skintone correcting) koop ik de Even Better. De juffrouw in de winkel vond de CC cream beter passen omdat ik geen last heb van oneffenheden in mijn gezicht, maar als ze deze opbrengt, vind ik hem toch niet echt mooi. De Even Better ziet er veel natuurlijker uit. Ze raadt me aan om in ieder geval een anti-rood poeder te gebruiken voor een matte finish. Die koop ik niet, want ik heb nog korting bij de Bijenkorf en daar verkopen ze hem ook.

Mijn moeder slaat bij de DM tien kilo aan shampoo, zeep e.d. in. Ik zelf koop van P2 (eigen merk) een lipscrub, oogschaduw palet, blush en highlighter. Dit alles voor net boven de €10. Hierover in een andere post meer.
We brengen een bezoekje aan de slager. Mijn moeder wordt zo enthousiast van de lage prijzen dat we met 15 kilo vlees terug moeten sjouwen naar de auto (bergop…).

Als ik thuis kom eten we snel de restje van donderdag op en gaan we naar de bioscoop. De film is in 3D, maar bij Gravity vind ik dat niet zo’n probleem. Normaal wordt ik daar altijd een beetje misselijk van. De film vind ik ok, maar niet super. Toch zijn de 1,5 uur om voordat ik er erg in heb.

Zaterdag lukt het weer niet om uit te slapen. Om 09:00 ben ik beneden waar mijn vriend op dat moment net een lekker eitje heeft gebakken met tomaat en kruiden. Dat is nou lekker wakker worden.
Ik plof op de bank met mijn MacBook en typ nog wat items voor mijn blog. Zo ziet eigenlijk de rest van de zaterdag er uit. Beetje bloggen, radio luisteren. Research doen naar een goede kwastenset voor m’n make up. Kwijlen bij de producten van MAC.

Hier slaap ik!
Weltersuten…

‘S avonds zou ik eigen wat gaan doen met pap en mam maar die zijn pas laat thuis van opa. Met opa gaat het op dit moment helemaal niet goed. Hij wil ons (kleinkinderen) morgen allemaal zien. Hij is echt afscheid aan het nemen en ik haat het. Je weet dat het niet lang meer duurt en elke keer dat de telefoon gaan vlieg je eropaf omdat je bang bent dat je te horen krijgt dat hij is overleden. En aan de andere kant hoop ik maar dat hij snel vredig inslaapt zodat hij niet langer hoeft te lijden. 
Een wat sombere afsluiting van de week ben ik bang. Ik zal jullie volgende week wel vertellen hoe het is gegaan. 
Fijne zondag allemaal!

2 reacties op ‘Weekly update #6

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s