Weekly update #5

De week is weer voorbij. Dat betekent zondag blogdag!

Afgelopen zondag had ik dus een In Memoriam concert met Angels Rule. We waren te gast bij uitvaart onderneming Schrijen en hebben geloof ik al voor het vijfde jaar gezongen tijdens dit herdenkingsconcert. Dit maal waren wij niet de enige artiesten, we werden vergezeld door een toetseniste (die zelf ook enkele nummers zong), de dochter van de organisator, een saxofonisten en een gitarist (waarmee ik ‘dat ik je mis’ van Maaike Outboter zong).
De reacties na afloop waren hartverwarmend en echt super. Zo mooi om te horen dat mensen echt intens hebben genoten van je muziek, zeker wanneer ze komen om iemand te herdenken.

Na een voor mij kort weekend, waarin ik nauwelijks stil heb gezeten, moest ik maandag even wennen. Ik was echt nog moe van te weinig slaap en ik had last van mijn schouder. Ik denk dat het kwam doordat ik te lang scheef achter de computer heb gezeten. Mijn laptop kan niet zonder netstroom dus ben ik genoodzaakt op de armleuning van de bank te typen. Waardoor ik met één arm hoger lig dan de andere. Dus zit je scheef…
’s Avonds had ik zangles waarbij ik gelukkig geen ruzie had met de laptop. All was well en er werden leuke liedjes gezongen. Altijd leuk dat elke leerling een eigen smaak heeft en je dus zeer divers aan het werk bent. Het is namelijk echt niet leuke als elke leerling met dezelfde nummers komt (ondanks het feit dat ze er allemaal een eigen draai aan geven).

Dinsdag was een hele lange dag. De pijn in mijn schouder werd erger en ik was pas om 22:15 thuis van mijn werk. Ik had die dag namelijk een ouderavond over de profielkeuze. Wat betekent dat ik niet naar huis ga nadat ik klaar ben met lesgeven. Die avond had ik 45 ouders in mijn lokaal die mij voor het eerst zagen (en ik hun, leuk al die namen en dan ook nog proberen te onthouden welke ouders bij welk kind horen). Ik heb ze een dik uur lang overspoeld met alle informatie over profielen, rekenen, keuzeweb, magister… afijn, er ging een collectieve zucht door het lokaal toen ik klaar was.
Eenmaal thuis aangekomen was ik helemaal kapot. Ik was zo moe dat ik meteen naar bed wilde, domme fout. Ik heb de hele nacht geen oog dicht gedaan. *maal maal maal* De hele avond heb ik in mijn slaap nog een keer gedaan… vreselijk. Ook al gaat alles goed, zo’n avond heeft een behoorlijke impact.

Woensdag sleur ik me het bed uit, maar wil het liefst weer terug onder de wol kruipen. Ik hoef niet veel lessen te geven (om en om) maar het kost me vreselijk veel moeite die dag. De pijn in mijn schouder is erger geworden en ik weet niet hoe ik moet zitten. Als ik klaar ben weet ik niet hoe snel ik naar huis moet rijden. Thuis aangekomen heb ik een 1,5 uur voordat we uit eten gaan. Dat hadden we al eerder geboekt omdat het couverts-week is. Had ik geweten dat ik me zo zou voelen had ik dat misschien anders gepland. Maar goed, “suck it up Lies”, dus ik ga lekker douchen en plof daarna op de bank. Even helemaal niets doen.
Het etentje bij Jet aan de Maas was lekker. We hadden diamanthaas als hoofdgerecht met grove gegrilde groenten, lekker joh! Het vlees was heerlijk mals en vol van smaak. Ik kan me niet herinneren ooit eerder diamanthaas gegeten te hebben, maar het was zeker een succes. Lekker glaasje rode wijn erbij (ééntje, want ik moet nog rijden).
Thuis ben ik blij dat ik dat wijntje heb gedronken want ik val (besmeerd met heel veel tijgerbalsem voor mijn schouder) meteen in slaap.

Donderdagochtend sta ik vrij snel op, ik heb een leuke dag voor de boeg (au mijn schouder doet nog altijd pijn, mar ik negeer hem)! We hebben namelijk tijdens het etentje besloten dat we de MacBook (die al een tijdje op mijn verlanglijstje stond) vervroegd gaan aanschaffen. Mijn huidige laptop vertoont steeds meer kuren en ik wordt er helemaal gek van. Internet valt weg, hij start zichzelf opnieuw op, hij kan nog 7,5 minuut zonder netstroom…
Dus tijdens mijn werk probeer ik in de pauzes uit te vissen waar de MacBook nog op voorraad is. Dat valt vies tegen, want het type dat ik graag wil is erg populair en overal uitverkocht.
Uiteindelijk rijd ik ervoor naar Oss en daar krijg ik hem gelukkig wel! Woehoe, yeey, joepie!
Ik cross snel naar huis om hem thuis meteen uit te proberen. Valt niet mee, want ik ben geen MacBook gewend. Maar het is zo natuurlijk dat ik al snel doorheb hoe alles werkt, handig man! Meteen Office voor Mac gedownload via slim.nl (kost voor mij maar €12,50!). En klaar is kees, ik hoef verder eigenlijk niets meer te doen, alles zit er al op!

Vrijdag heb ik een korte dag, dus in de middag sjouw ik even door Uden. Ik loop de Tuinen binnen, laat me adviseren over vitaminepillen en koop nog wat extra spulletjes (komt in een andere post.)
Daarna kom ik langs de ICI Paris en kan de verleiding niet weerstaan, ze hebben stapelkorting! En er staan nog wat producten van Clarins op mijn lijstje (volgt ook in een andere post). Ik ben goed geslaagd! Toen ik wegging vroeg de verkoopster of ik nog ‘geparfumeerd’ wilde worden. “Natuurlijk!” roep ik. Ze heeft geen idee dat ik eigenlijk nooit parfum gebruik. Ik vraag me op dat moment af waarom ik dat eigenlijk nooit doe, maar weet het antwoord wel. Omdat ik gewoon geen lekkere goede geur heb. De verkoopster sprayde een frisse geur van Chanel bij me op en die rook de volgende nog zo heerlijk! Die gaat op ’t verlanglijstje (heb niet naar de prijs durven vragen).
’s avonds heb ik repetitie met de Angels, we werken aan ons nieuwe repertoire voor kerst.

Op zaterdag heb ik niets gepland, lekker hoor. We besluiten die avond alvast een recept uit te proberen voor nieuwjaar. We kiezen voor een salade met eendenborst en paddenstoelen. Als het goed bevalt volgt het recept (met mooie foto’s) maandag in de Keukenprinses-blog.
Nu ik dit bericht verder typ (heb dus net die salade gegeten!) kan ik jullie melden dat de eend maandag online komt. Ik heb net de foto’s bewerkt.

Over zondag (vandaag) kan ik nog niet alles vertellen. We hebben vanmiddag een uitje met de buurt en het is een verassing wat we gaan doen. Ik ben erg benieuwd, maar aangezien wij de jongste deelnemers zijn zal het allemaal wel meevallen (qua conditie e.d. dan). Jullie lezen volgende week wat we hebben gedaan!

Fijne zondag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s