Beautyqueen: D.I.Y. droogshampoo

Haren wassen, ik probeer het zo min mogelijk te doen. Want hoe vaker ik m’n haar was, hoe sneller het weet vettig wordt. Ik was mijn haar 2x per week. Ik was m’n haar ’s avonds want ’s ochtends kost het me teveel tijd om te wassen, föhnen en stylen. En als ik dat niet doe… nouja, dan loop ik erbij als een lama.
Daarom ben ik een grote fan van droogshampoo. Niet alleen zorgt het ervoor dat je nog net even één dagje langer met je do kunt, maar het geeft je haar ook een beetje extra. Geen idee hoe ik het anders moet omschrijven.

Het nadeel van droogshampoo is dat het redelijk duur is. Een bus gaat niet heel erg lang mee. Sommige droogshampoos laten ook een witte waas achter op je haar, zeker als je een donkere haarkleur hebt. Ook niet echt handig dus.
De voordelen zijn dat je haar dus 1 of zelfs 2 dagen langer mee kan zonder te wassen. Het geeft wat meer textuur (ja dat is het goede woord!) en zelfs wat meer volume.

Ik heb al verschillende merken uitgeprobeerd, van goedkoop naar heel duur. Ik zelf geeft de voorkeur aan de droogshampoo van Andrelon (extra volume versie). Deze laat op mijn blonde haar geen witte waas achter (geen idee of dat voor donker haar ook geldt), ruikt heel erg lekker en werkt echt goed! Nog een voordeel vind ik dat de Etos regelmatig goede aanbiedingen op Andrelon-producten heeft, zoals 3 halen 1 betalen. Dus ik sla dan meestal meteen een hele hoop in. Soms gebruik ik het spul zelfs meteen nadat ik mijn haar heb gewassen omdat het goedje je haar een textuur geeft waarmee ik goed kan stylen.

Do’s:

– Goed schudden voor gebruik!
– Houd de spray ten minste 10 cm van je haar voor een mooi egaal resultaat.
– Je kunt kiezen voor een losse poeder (zie filmpje beneden) maar een spray zal een wat luchtiger resultaat geven.
– Wacht even een paar minuten voordat je verder gaat met stylen.
– Wrijf daarna goed met je handen door je haar, of föhn het even door zodat je geen witte waas ziet.
– Gebruik het voor je wortels en je uiteinden om een matte textuur te creëren.

Don’ts:

– Niet op nat haar sprayen!
– Als je toch een witte waas ziet, pak even een handdoek en wrijf daarmee goed door je haar. Kam het daarna nog eens door (heb je de bus te dicht op je haar gehouden?)
– Gebruik de droogshampoo niet te vaak achter elkaar. Na 2/3 keer zul je toch echt je haar moeten wassen 😉

Filmpje:

Bij het zoeken naar leuke blogs om te volgen kwam ik bij het volgende filmpje uit van Mascha Feoktistova, zij heeft een beautyblog genaamd beautygloss.nl. Zij heeft zelf een natte en een droge versie van een droogshampoo gemaakt. Ik ga het zelf ook een keertje uitproberen denk ik, het enige wat ik er niet zo handig aan vond was dat je de droge versie met een kwast aan moet brengen, en dat zou mij al veel te veel tijd kosten.

Zijn jullie ook fan van droogshampoo, waarom wel/niet?
Heb je nog leuke tips?
Laat het me weten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s