Keukenprinses: #4 Beef Bun (oftewel Broodje Bief)

Soms heb ik geen zin om standaard te eten. Nou doe ik dat toch al niet vaak (vind mijn vriend erg jammer), want ik ben qua eten in het verkeerde land geboren. Ik wordt niet warm van gehaktballen met gekookte aardappels en broccoli o.i.d. Doe mij maar een goede pasta of iets uit de Griekse keuken (ik houd zo van gevulde wijnbladeren!!!).

Laatst zag ik ergens in de stad een mooi broodje met biefstuk. Dat leek me erg lekker om thuis te proberen. Even wat anders. Biefstuk vind ik heerlijk, vooral als hij rare-medium gebakken is. Niet te vet, goede smaak. Ik heb het een tijdje geleden voor het eerst uitgeprobeerd en sindsdien al twee keer gemaakt. Het delen waard dus!

Benodigdheden:


– Stokbrood (vers of afbak)
– Sla melange (kies zelf welke je lekker vind)
– Rode puntpaprika (die is lekker zoet)
– Augurk
– Biefstuk
– Rode ui
– lekker smeerseltje (hummus, pesto, mayonaise)
– peper/zout

Bak de bief zoals jij hem lekker vindt (bij mij loopt hij zoals je ziet bijna van mijn bord). Snijd de paprika in smalle reepjes. De rode ui versnipperen en de augurk in dunne schijfjes snijden.
Snijd het stokbrood in de lengte doormidden en besmeer hem met het smeerseltje (in mijn geval was het groene pesto). Leg daarna de sla, paprika, ui en augurk erop. Als laatste voeg je de in reepjes gesneden biefstuk toe. Breng op smaak met peper & zout.

Voilá. Een gemakkelijke, lekkere maaltijd. Vetarm (behalve als je mayo gebruikt) en net even anders.

Bon appetit!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s