Weekly Update #4

Het is weer zondag! Tijd om terug te kijken op de afgelopen week. Deze week stond in het teken van muziek maken en bloggen in m’n vrije tijd en vergaderingen op het werk.

Op maandag was ik even vergeten dat de hele week 40-minuten rooster zou lopen op het werk. Je kunt het je bijna niet voorstellen, maar die 10 minuten minder les geeft zo’n onrust! Je geeft altijd 50 minuten les en ook al weet je dat je nu minder tijd hebt, je raakt er maar niet aan gewend. Meestal ben ik nog bezig met uitleggen als ik door de bel wordt overvallen. De leerlingen graaien dan meteen hun spullen bij elkaar en ik moet dan nog huiswerk opgeven… niet handig dus. Haat aan 40-min rooster!

’s avonds had ik bandrepetitie. Eindelijk, na zo lang niet gespeeld te hebben, weer lekker muziek maken. Voor het geval je niet weet waarom, onze drummer is in maart geheel onverwacht overleden. Hij was nog maar 28 en is gewoon niet meer wakker geworden. Je kunt je voorstellen hoe heftig het was om dat nieuws te moeten horen. Na 2 jaar samen gespeeld te hebben was hij er ineens niet meer… Pieter ik denk nog elke dag aan je.
Ok, focus, we hebben ondertussen een doorstart gemaakt met een nieuwe drummer en zijn erg bij om de draad weer op te kunnen pakken. Keep on rocking in de free world (zoals zo toepasselijk op Pieters begrafenis werd gespeeld)!

Dinsdag had ik op mijn werk tot laat vergaderingen. Daarin bespreken we in het begin van het schooljaar hoe de leerlingen zich ontwikkelen in de groep en als individu. Na een dag stressen, vanwege het tijd tekort, is dat redelijk intensief. Dus thuis aangekomen plofte ik dankbaar op de bank toen mijn vriend belde of ik niet nog naar de winkel kon gaan… zucht vooruit dan maar. Ik maakte een heerlijke maaltijd soep met shiitake paddenstoelen, peultjes, puntpaprika, taugé, bosui en noodles. Yum!
Ik had zelfs zoveel dat we daar de komende 2 dagen ook nog van konden eten.

Woensdag blogde ik al over de mooie items van Coisa. Ik had het weekend ervoor al een oversized sjaal besteld en was de hele week al in spanning aan het wachten op het pakje. Toen bleek dat de bestelling iets langer op zich liet wachten omdat het tijdschrift (dat gratis meegestuurd zou worden) niet meer voorradig was. Dus mailde ik snel mijn reactie: “Vergeet dat tijdschrift, ik ben zo benieuwd naar de sjaal!”.
Een dagje langer wachten dus… moeilijk moeilijk!

Op donderdag had ik weer een lange werkdag met veel leerlingen, so’s en vergaderingen. Ik moest ergens tussendoor ook nog de vergadering van mijn mentorklas voorbereiden (lees: 2 uur werk). Wel kwam het pakketje van Coisa binnen! Jeej! De sjaal is zo mooi! Ik doe hem nooit meer af!
Thuis hoefde ik gelukkig alleen mijn eten op te warmen en kon ik lekker achter m’n laptop kruipen.
Mijn vriend had een afscheidsborrel van een collega en zou “op tijd” thuis zijn. Uiteindelijk heb ik me in mijn eentje vermaakt met Expeditie Robinson (OOOH wat hebben ze Jan genaaid! Smerig Paulien!).

Vrijdag is normaal een kort dagje werken omdat ik ’s middags vrij ben. Maar deze keer moest ik van 13:00 tot 17:00 vergaderen. Heftig! Ik moest 2 vergaderingen notuleren (bij één was een collega afwezig die dit vervelende klusje eigenlijk moest doen) en mijn eigen (en laatste) vergadering voorzitten. Het waren die de gemakkelijkste klassen om te bespreken dus de pauzes tussendoor schoten erbij in.
Bekaf van 4 uur lang zitten en intensief vergaderen spurtte ik om 17:20 naar mijn auto. Ik had die avond een meeting bij mij thuis voor een eventuele samenwerking met een Big Band uit de regio en die was al om 19:00. Dus ik had een uurtje om te eten, douchen en het huis aan kant te maken voordat ik weer zou moeten ‘vergaderen’.
Om 20:00 stonden de Angels alweer voor de deur voor de laatste repetitie voor het optreden van zondag (vandaag dus).

Op zaterdag had ik niets gepland (heerlijk!). Lekker uitslapen tot 10 uur. Daarna besloot ik dat we nog even naar het dorp zouden rijden om een aantal nodige zaken te kopen. Een nieuw wasrek. Want deze was én te klein én half verbogen. Dus nu hebben we er eentje waar 4 keer zoveel was aan kan hangen met 3 verdiepingen. Handig! Neemt de ruimte in de hoogte in beslag i.p.v. de breedte. Het vloerwisser-dweil-ding was ook kapot dus daar kwam een degelijk exemplaar voor in de plaats. Schade; bijna € 90,-. Geen leuke bedragen voor items die niet eens leuk zijn om te gebruiken.
Ik kocht ook nog snel twee lekker warme pyama’s terwijl mijn vriend buiten stond te wachten met de hele huisraad.
’s avonds hebben we heerlijk bij mijn schoonouders gegeten (ovenschotel met pasta, blauwschimmelkaas en pompoen!) en spelletjes gespeeld.

Vandaag staat ik het teken van muziek maken! I love these days! Zo meteen spring ik onder de douche, make-upjes doen, haartjes netjes in de plooi nette kloffie aan en gaan met die banaan. We zingen een In Memoriam voor een uitvaartonderneming. Dit doen we al voor het 5e jaar achtereen geloof ik en het is altijd een prachtig concert. De nabestaanden krijgen eens per jaar de kans om hun geliefden te herdenken met muziek. Zo bijzonder! Ik vind het een eer om daar te mogen zingen.
Daarna gaan we lekker uit eten om de middag samen af te sluiten (met ‘we’ bedoel ik Angels Rule en niet het hele gezelschap natuurlijk).

Fijne zondag allemaal!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s