Keukenprinses: #3 Tortellini dal forno

Ovenschotels horen wat mij betreft meer bij de winter dan de zomer. Dit is één van mijn favoriete Italiaanse ovenschotels. Niet moeilijk om te maken, maar overheerlijk!

Tortellini dal forno:

Benodigdheden:
(3-4 pers)

250 g tortellini (kies zelf welke vulling je lekker vindt)
250 g pastasaus (kies zelf welke smaak je lekker vindt, ik geef de voorkeur aan een saus die al gekruid is)
1 grote witte ui
2 tenen knoflook
200 g versie spinazie
150 g geraspte kaas

Bereidingswijze:

1. Kook de tortellini volgens aanwijzing op de verpakking.
2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn (persen mag ook). Fruit de ui in een koekenpan, voeg de knoflook toe en roer even om. (Zorg ervoor dat het vuur niet te hoog staan, als de knoflook te hard bakt dan wordt hij bitter.)
3. Bak de spinazie 3 min. mee en voeg daarna de pastasaus toe.
4. Giet de tortellini af als hij gaar is en meng met de saus.
5. Giet het pastamengsel nu over in een ovenschaal en bedek met de geraspte kaas.
6. Zet de ovenschaal nu nog 20 min in de oven en klaar is kees!

Tip:
Als het kaaslaagje na 20 minuten nog niet mooi bruin is, zet dan 5 minuutjes de grilstand aan.

Variatietip:
Voeg 250 g champignons toe voor extra smaak. Je kunt ook een paprika in stukjes snijden en op het laatste moment toevoegen aan het mengsel, hij is dan lekker knapperig als je hem eet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s