Keukenprinses: #2 Witte chococheesecake

De korte dagen en lange avonden in het najaar zijn killing voor mij. Ik krijg minder energie en hang veel op de bank. En van dat bankhangen en ‘intensief’ *uche uche* TV kijken of bloggen krijg je natuurlijk vreselijk lekkere trek. Het is maar goed dat deze taart niet elke dag in de koelkast staat want ik zou er niet vanaf kunnen blijven. Een goede vriendin van me, die overigens een eigen kookblog bijhoud “Carry’s Kitchen“, maakt deze goddelijke taart! Ze bakt en kookt een heleboel lekker dingen en ik mag regelmatig proefkonijn zijn (vind ik verschrikkelijk!). Ik kan jullie deze lekkernij niet onthouden. Een echte aanrader bij een kopje thee of koffie!

De taart bestaat uit een harde bodem van bastognekoek met daarop een romige crème van witte chocolade, roomkaas en slagroom. Zodra je de eerste hap hebt genomen zul je kreunen van genot (OMG it’s good!). It’s better than sex lady’s! De taart is behoorlijk machtig dus meer dan één stukje achter elkaar zul je er niet van eten, maar de volgende ochtend (of voor de die hards diezelfde nacht nog) gaat er zeker wel weer een stukje in!

Let op: ik sta niet in voor de onvermijdelijke verslaving die het eten van deze taart met zich meebrengt.
_____________________________________________________________________________

Recept: Chococheesecake

Chococheesecake

Ingrediënten (voor 12 stukjes… maar waarschijnlijk wil je hem helemaal niet delen…)
125 gram ongezouten roomboter
200 gram verkruimelde countrycookies of bastognekoeken (wat je lekker vindt)
250 gram witte chocolade
50 gram witte chocoladevlokken (om te bestrooien)
1 vanillestokje of een eetlepel vanille-extract
400 gram verse roomkaas
200 gram witte basterdsuiker
250 milliliter slagroom
Slagroomversteviger (Klopfix)

Hulpmiddelen
Springvorm van 24 cm
Bakpapier

Au-bain-marie kom en pan

Mixer
Huishoudfolie

Bereiding
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Dat kun je gemakkelijk doen door een vierkant stuk op de bodem van de geopende vorm te leggen, dan de vorm te sluiten en het overtollig papier weg te knippen.

Smelt de boter in een pannetje. Voeg de koekkruimels (zie tip 1) toe en roer goed door. Strijk het mengsel uit over de bodem van de springvorm en druk dit goed aan aan. Laat dit goed afkoelen in de koelkast.
Breek de witte chocolade in stukken en smelt deze au bain-marie (dus in een hittebestendige kom op een pan met heet (bijna kokend) water). De kom mag het water niet raken. Roer de smeltende chocoladestukjes af en toe door (zie tip 2).
Mix in een kom de roomkaas, de basterdsuiker en het merg uit een vanillestokje (of voeg een eetlepel vanille-extract toe). Schenk de gesmolten chocolade (die je wel wat hebt af laten koelen) er beetje bij beetje bij en blijf mixen tot de massa goed gemend en flink afgekoeld is. Zet het mengsel nog even in de koelkast. 
Klop in een andere kom de slagroom stijf met de slagroomversteviger (let op dat de versteviger niet klontert). Spatel de slagroom door het goed afgekoelde roomkaasmengsel (anders zakt het zeker in elkaar!). Schep de vulling op de koekjesbodem en strijk de bovenkant glad. Zet de taart afgedekt met huishoudfolie een nachtje in de koelkast om op te stijven.

Bestrooi voor het serveren de witte chocoladevlokken over de taart.

Tip 1: Zorg ervoor dat de bastognekoeken echt heel erg fijn vermalen worden. Anders wordt de bodem te grof en hardt hij niet mooi uit.
Tip 2: wil de chocolade niet egaal smelten en krijg je toch klonten? Voeg een klein scheutje melk toe en blijf roeren. Hierdoor krijg je een prachtig egaal mengsel.

Een reactie op “Keukenprinses: #2 Witte chococheesecake

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s