Weekly update #2

Deze week had ik herfstvakantie! Heerlijk genieten en niets ‘moeten’.

Dat ‘niets moeten’ klopte niet helemaal. De week voor de vakantie was de proefwerkweek en ik kreeg de meeste van mijn toetsen pas op de laatste dag. Nu zou ik de hele vakantie die toetsen kunnen negeren, maar daar heb ik eigenlijk alleen mezelf mee want ik ben een koningin in uitstellen. En dat is dus ook precies wat ik heb gedaan. Mijn plan was om elke dag één klas te corrigeren. Uiteindelijk kwam het erop neer dat ik nu in de laatste 2 dagen van de vakantie alles nog moest doen. You go girl… het zal wel nooit veranderen.

Op maandag heb ik heerlijk zangles gegeven. Er kwam een meid langs voor een enkele coaching en die ging erg goed. Ik krijg daarvan echt een enorme kick. Het is super om te zien dat je leerlingen met sprongen vooruitgaan en dat zelf ook merken.

Op dinsdag heb ik een luilekkerdag gehad. Eerst heerlijk uitslapen, dan op de bank ploffen, muziekje aan en de hele dag bloggen, pinteresten en series kijken (Revenge en Grey’s Anatomy). Meer kon ik ook niet doen want het was echt vreselijk nat buiten. Lekker binnendagje dus.

De woensdag was heerlijk! Mijn vriend had vrij genomen en we zijn naar Keulen gereden. Beetje spannend was het wel, want ik weet heel goed dat je voor de binnenstad van Keulen een “Umweltplaket’ nodig hebt (Zo’n sticker die laat zien dat je auto niet vervuilend is). En die had ik niet, dus het was maar hopen dat we niet bekeurd zouden worden.
We hebben het Ludwig Museum bezocht. Veel moderne kunst zoals Andy Warhole e.d. Ik moet eerlijk zeggen, ik vond het niet echt super. Ik kan met sommige stukken echt helemaal niets. Ik ‘snap’ ze denk ik niet. Ook al hadden we een audiotour. Maar we hebben het er nog over dus het heeft wel indruk gemaakt. Twee doeken vond ik erg mooi. Één daarvan was van Picasso het andere doek van Francis Picabia genaamd La Maritée uit 1929. Verder hebben we geluncht bij Früh het Brauhaus aldaar. Ik heb Schweinshaxe gegeten, een joekel van een gerecht! Maar lekker!
Daarna nog lekker de winkels afgestruind en wat gedronken.

Donderdag had ik een afspraak waarvoor ik uiteindelijk bijna te laat kwam, ware het niet dat ik een sms over het hoofd had gezien waarin stond dat de afspraak naar een uur later was verzet. Dus waar ik eerst verhit door de winkels sjeesde om een cadeautje te scoren voor mijn broer (het is een mooie armband van Josh geworden!) en te zoeken naar een trui, had ik ineens een uur extra. Ik had een trui van Maison Scotch op het oog, maar hij kostte €90,- en dat vond ik nogal aan de prijs. Ik heb me kunnen beheersen en niets gekocht.
Die ochtend stond ik al vroeg in de supermarkt om de ingrediënten bij elkaar te zoeken voor de chococheesecake. Mijn broer was jarig en ik had hem beloofd de taart te maken, ideaal want zo hoefde ik hem niet alleen op te eten (levensgevaarlijk want hij is zo lekker!). De taart was echt super goed gelukt! Ik was bang dat hij misschien niet lang genoeg in de koelkast kon en dat hij dan bij het aansnijden in zou zakken maar niets was minder waar. Morgen komt het recept online!

Vrijdagochtend heb ik op de valreep nog kaartjes kunnen bemachtigen voor de tentfeesten in ons dorp. Die feesten zijn zo populair dat de kaarten binnen 7 uur uitverkocht waren. De kaartverkoop was al in de zomer van start gegaan (toen waren wij op vakantie zonder internet… hel) en waren we dus te laat. 
Daarna ben ik toch nog even snel naar de winkel gereden, want de trui die ik de dag vantevoren had laten hangen heb ik toch gekocht. Ik vond een tegoedbon in de post ter waarde van €41,- (ik ga me niet bedenken wat ik heb uitgegeven om op zo’n spaarbedrag uit te komen)! Dus ineens was de trui een stuk betaalbaarder (het had zo moeten zijn).  
Die middag ben ik bij mijn opa op bezoek gegaan. Hij heeft al jaren kanker maar nu gaat het niet lang meer duren. Ik schrok toen ik binnenkwam. Hij was hees, zag lijkbleek en was mager. Wat kan een mens toch hard achteruitgaan. Vreselijk om te moeten zien dat hij alles nog op een rijtje heeft maar zijn lichaam hem gewoon in de steek laat. Daarbij komt het feit dat hij echt zo doof is als een kwartel, dus dat maakte de communicatie wat lastig. Gelukkig kon ik aan hem zien dat hij erg blij was dat we er waren.
’s avonds waren de tentfeesten met de band Cold Turkey, Los Zand en Noah. In alle drie de bands zitten collega-muzikanten van me, dus dat is altijd leuk om naar te kijken. En ze spelen allen retestrak! Het bier smaakte goed en het was waanzinnig gezellig, zo gezellig dat ik er nog last van heb. Ondanks het eieren eten ’s nachts (bedankt Robert en Lotte!).

Zaterdag stond geheel in het teken van de kater, en dan niet eentje die je kunt aaien☺. Op de bank, niet al teveel bewegen en ondertussen ook nog proefwerken nakijken (OMG, geen goede combi). Het hebben van een kater brengt slechte eigenschappen naar boven. Je wilt zo makkelijk mogelijk eten, dus pizza (slecht!). Je hebt constant dorst, dus frisdrank want alleen maar water heb ik snel gezien (nog slechter). Dus dat wordt een balansweekje komende week!

Vandaag ziet er niet zo spannend uit. Ik moet boeten voor het uitstellen van mijn nakijkwerk en ik zal dus een inhaalslag moeten maken wil ik alles nog op tijd af wil krijgen. Daarnaast ga ik mijn favoriete outfits samenstellen en op de foto zetten! Die zullen jullie van de week wel voorbij zien komen!
 Happy sunday!

Al met al een heerlijke vakantieweek!
Wat hebben jullie gedaan?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s