Keukenprinses: #1 Olijvencake

Nu het weer het minder toelaat om lekker buiten te zijn heb ik wat recepten verzameld die ik de komende tijd wil gaan uitproberen. Deze keer maakte ik een olijvencake. Makkelijk en snel om te maken. Mij leek het een leuke variatie op de normale cake, zeker omdat mijn vriend geen zoetekauw is. Een hartige cake, waar je ook een lekker dipje bij kunt serveren, ideaal toch?

Benodigdheden:
(8 personen)

– 100 gr groene olijven
– 2 gezouten ansjovisfilets
– 2 el zongedroogde tomaten
– 300 gr bloem
– 9 gr bakpoeder
– 2 eieren
– 300 ml karnemelk
– 80 ml olijfolie
– 50 gr pijnboompitten

Dip:
– 3 el roomkaas
– 2 el pesto
– 1 el mayonaise

 

 

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 C. hak de olijven, ansjovis en zongedroogde tomaten fijn. Meng in een kom de bloem en het bakpoeder en breng op smaak met zout/peper.
2. Mix de eieren, karnemelk en olijfolie in een andere kom. Roer beide mengsels door elkaar en mix ze in een keukenmachine op een lage stand tot een mooi glad beslag.
3. Meng de olijven, tomaten en ansjovis door het beslag. Vet de bakvorm in (zie tip) en verdeel het beslag erover. Bestrooi met de pijnboompitten en bak het in de oven in ca. 25 minuten gaar.

Pesto dip:
Meng alle ingrediënten door elkaar en serveer bij de hartige cake.

Tip: Gebruik paneermeel om de ingevette boter mee te bedekken. Op die manier blijft de cake niet aan de vorm plakken. Scheelt een hoop geploeter en houd je cake mooi heel.

Voedingswaarde p.p.:
energie: 325 Kcal/1365 kJ
eiwit: 9 gr
koolhydraten: 21 gr
vet 22 gr

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s