Boekenwurm: #1 Camilla Läckberg

Ik lees niet vreselijk veel boeken, maar ik houd ervan om elke avond voor het slapen gaan nog wat te lezen. Het maakt mijn hoofd leeg van alle dagelijkse zorgen. Zo kan ik met een leeg hoofd gaan slapen (klinkt een beetje blond, maar je begrijpt wat ik bedoel). Doe ik dat niet, droom ik de hele avond van zorgleerlingen of doe ik het optreden dat ik net heb gehad gewoon nog een keer in mijn slaap. Voor de mensen die nu allerlei literaire hoogstandjes verwachten, sorry dan moet ik jullie teleurstellen. Ik houd van boeken die in elk geval de situatie beschrijven zoals die is. Geen achterliggende gedachten en ‘tussen-de-regels’ geneuzel. Geen boek waarover je eindeloze discussies kunt voeren omdat iedereen er een andere interpretatie op loslaat. Dat heb ik tijdens mijn studie al teveel moeten doen en door die hel wil ik niet nogmaals gaan (alhoewel ik weleens denk dat ik nu een aantal jaren laten misschien met een heel andere insteek dat soort boeken zou lezen, dus who knows, misschien ga ik het toch nog eens proberen).
Anyhow… de boeken die ik wel graag lees worden bestempelt als ‘literaire thrillers’. De boeken doen wat het literaire betreft hun naam niet echt eer aan, maar dat vind ik geen probleem. Ik lees graag series, boeken met dezelfde hoofdpersonen en een grote overkoepelende lijn. Zo kom je bij elk boek meer te weten over de hoofdpersonen en maken ze telkens weer iets anders mee.

Camilla Läckberg is een Zweedse schrijfster die zo’n serie boeken schrijft. Ze woont en werkt in Stockholm maar is geboren aan de westkust waar ook de meeste van haar verhalen zich afspelen. In Fjällbacka om precies te zijn. De hoofdpersoon Erica is een schrijfster en zeer nieuwsgierig persoon die er een handje van heeft zich in zaken te mengen waar ze zich eigenlijk niet mee moet bemoeien. Patrick Hedström is een politieagent in het dorpje dat regelmatig opgeschrikt wordt door mysterieuze moorden en dergelijke. Verder spelen Dan (Erica’s ex en goede vriend) en Anna (Erica’s zus) een rol in de boeken.

Camilla schrijft haar boeken op een vlotte manier. Ze houdt je echter wel in spanning tot het eind van het boek. Ik wil eigenlijk niet teveel vertellen omdat ik bang ben dat ik al ergens een spoiler verklap omdat de hoofdpersonen natuurlijk persoonlijk ook een heleboel meemaken in de boeken.

In de juiste volgorde lees je:

1. Ijsprinses
2. Predikant
3. Steenhouwer
4. Sneeuwstorm & amandelgeur (kort verhaal, kun je ook weglaten)
5. Zusje
6. Oorlogskind
7. Zeemeermin
8. Vuurtorenwachter
9. Engeleneiland

Ik lees net dat er van een aantal boeken ook films verschenen zijn! Ik ben nog aan het bedenken of ik die wil gaan kijken, soms verpest dat het idee dat je in je hoofd hebt van de personen in de boeken. Misschien even een paar trailers zoeken… *na enig zoeken* Het blijkt dat er niet echt hele duidelijk trailers van de films bestaan. Ik vond op Bol.com een 3 in 1 DVD-pakket met 3 boekverfilmingen.

Ken je Camilla Läckberg, en wat vind jij van haar boeken?
Welke boeken vind jij leuk om te lezen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s