Michelin mannetje

Tegenwoordig zijn die met dons gevulde winterjassen erg populair. Ik heb er de vorige winter ook één gekocht van een Italiaans merk wat ik me zo even niet voor de geest kan halen. Hij zit heerlijk, is een kort model en is groen van kleur (een mooie pastelgroene kleur, niet zo’n gifgroen). Ik kocht hem in een winkeltje in Aken tijdens ons jaarlijkse bezoek aan de kerstmarkt aldaar. Meteen aangetrokken toen en ik was er direct heel erg blij mee. Omdat de laatste winter behoorlijk koud was, met lange sneeuw perioden, heb ik hem ook echt veel gedragen. Het enige nadeel, of eigenlijk zijn het er twee: Ik had beter een langere versie kunnen kopen, want als het echt koud is vind ik het persoonlijk erg fijn om een jas te hebben die tot over de bovenbenen valt. En omdat de jas zo flink gevoerd is, zie je er al snel uit als een Michelin-mannetje. En aangezien ik wat brede heupen heb… je snapt hem wel.

Dit jaar wilde ik eigenlijk graag een andere jas erbij en deze moest voldoen aan een aantal criteria:
1. Hij moet lang zijn (dus tot op of over de bovenbenen)
2. Ik wil een parka model, het liefst met de achterkant van de jas wat langer dan de voorkant.
3. En een leuke bontkraag o.i.d.

Ik had al verschillende ideeën op internet gevonden, zo’n parka kan er heel leuk uit zien op een model of op een foto maar dat wil nog niet zeggen dat hij mij leuk staat. Dus in principe koop ik vrijwel al mijn kleding nog gewoon in de winkel. Tenzij ik het item al een keer in een winkel aan heb gehad, en weet hoe het zit en welke maat ik nodig heb, dan wil ik ook wel kleding online kopen.
Ik ben begonnen met eens lekker de tijd te nemen om door alle winkels heen te lopen. Parka’s zijn op dit moment in de mode dus was het niet moeilijk om ze te vinden. Wat ze gemeen hebben, is dat ze bijna allemaal legergroen zijn. Wat ik soms een moeilijk kleur vind om te combineren met andere kledingstukken en schoeisel. Geen idee waarom eigenlijk maar dat is gewoon een gevoel. Natuurlijk is er een groot verschil in prijs. Zo heb ik er bij Vero Moda een aantal bekeken, maar daarvan vind ik dan de bontkragen echt vreselijk nep en synthetisch aanvoelen. Dat het nep bont is is geen probleem, ik zou geen echt bont willen dragen, maar het moet wel lekker aanvoelen. Dus ik merkte al snel dat ik toch weer kieskeurig ben. Het zou me ook eens lukken om ergens een hele goedkope leuke jas te vinden…
Toen ik in Uden bij Cocon naar binnen liep vond ik een te gekke jas met een prachtige bontkraag en bont rond de uiteinden van de armen. Verder was hij lang, beige van kleur en van kalfsleder. Niet helemaal waarnaar ik op zoek was, maar toch ook geweldig! Maar ja, een jas van kalfsleer is natuurlijk vreselijk duur. € 430,- om precies te zijn. Aangezien de jas buiten mijn budget lag en toch niet helemaal voldeed aan mijn vooraf gestelde eisen heb ik hem laten hangen.
Bij Houtbrox had ik meer geluk. Daar hingen ontelbaar veel jassen, waarvan de meesten gelukkig niet binnen mijn zoekcriteria vielen. Maar ze verkopen er ook het merk Moscow. Ik had er toevallig laatst al een vest van gekocht dus ik kende het merk. Het is een Nederlands merk dat zich vooral heeft gericht op het maken van jassen.  Ik citeer: “Kenmerkend voor het merk Moscow is het hoge draagcomfort, kwalitatieve zachte stoffen en een perfecte pasvorm. Het kleurenpallet van de collectie bestaat uit aarde- en zachte pasteltinten.”
Ik zag vooral veel met eendendons gevoerde jassen hangen waarnaar ik niet op zoek was. Maar ineens spotte ik een mooie zachtgrijze parka tussen alle ‘michelin-jassen’. Deze sprak me meteen aan. De kleur was grijs met een lichte neiging naar blauw. De achterkant was langer dan de voorkant en de jas was gevoerd met schapenvacht. Die moest ik passen! Ik vond hem meteen helemaal top! Maar ik schrok wel van de prijs. Het voordeel van deze jas was dat er een uitritsbare binnenjas in zat. Dat betekent dat je hem nu al kunt dragen, en pas als het echt flink koud wordt de binnenjas erin ritst. Ideaal! Dat maakt de jas erg veelzijdig en veel langer draagbaar dan een gemiddelde winterjas. Door de kleur kan hij namelijk ook in het voorjaar nog gedragen worden. Dit heeft me uiteindelijk na een paar dagen over de streep getrokken (ik moest er toch even over nadenken). Er was geen enkele andere jas die zo perfect voldeed aan mijn wensen. En ik moet zeggen, ik ben er nu al dolblij mee!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s