Zo fit als een hoentje…

De eeuwige strijd met de weegschaal. Hoe houd je je gewicht op peil zonder er al te veel voor te moeten doen. Ik ben niet echt sportief, ik heb de behoefte niet om drie keer per week naar de sportschool te gaan. Vroeger fietste ik elke dag 15 km en danste ik. Tegenwoordig ga ik met de auto naar mijn werk, en met zingen verbrand ik (jammer genoeg) niet voldoende calorieën. Dat ik van lekker eten houd en dat bakje chips soms moeilijk kan laten staan helpt ook niet echt.
Vorig jaar in de lente ben ik begonnen met hardlopen. Evy en ik waren de beste vriendinnen tot in de herfst. Heerlijk! Koptelefoon op en gewoon gaan. Nergens over nadenken, want alles wat je moet doen wordt voorgekauwd door de charmante Evy met haar grappige Vlaamse accent. “Komaan, ik ben fier op u!” In 5 maanden tijd rende ik ongeveer twee tot drie keer per week en viel ik 6 kilo af. Eigenlijk ging alles goed tot het echt te snel donker werd en ik ’s avonds niet meer door het bos kon (lees: durfde) te rennen. Toen ben ik gestopt en verviel ik weer in mijn oude ‘niets doen’ patroon. En dan natuurlijk ook vergeten dat je dan ook minder moet eten als je niet meer sport. Zelfs het inschrijven voor de Venloop 10km hielp me niet de winter door met trainen, dus die heb ik laten schieten want ik wilde geen blessure lopen door te weinig voorbereiding.
Nu ben ik een jaar verder en wil graag weer beginnen. Dus ben ik op het geniale idee gekomen om een loopband aan te schaffen. Zo kan ik in de winter en bij slecht weer gewoon binnen lopen en als het mooi weer is lekker naar buiten. Tegenwoordige googelen we ons helemaal suf dus ik ben al op zoek gegaan naar een aantal loopbanden. Damn, wat een hoop merken en keuzes. En je zult ze toch een keer moeten uitproberen, want aan een mooi plaatje heb je natuurlijk niet. Morgen gaan we dus twee winkels bezoeken om wat meer info in te winnen. Ik ben erg benieuwd en ben nu al bang dat ik, na 3 minuten de loopband getest te hebben, hijgend van de band flikker omdat mijn conditie zo achteruit is gegaan de laatste tijd. En ik krijg altijd zo’n rood hoofd als ik het warm heb. Sexy is anders. Laten we hopen dat het zo erg niet zal zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s