Ijskoningin

Deze week ben ik weer flink aan het werk. De leerlingen beginnen al zichzelf te worden, wat resulteert in de eerste officiële waarschuwingen. Het weer speelt ook niet mee. Het is gewoon te warm… ik hoor je al denken… “serieus, zeur jij nou over dit mooie weer??”
Ja, ik wel. Als ik eenmaal begonnen ben met mijn werk na de vakantie dan gaat mijn mind-set helemaal om naar het najaar. Ik heb al te gekke outfits in de kast liggen, waaronder een prachtig grof gebreid donkergrijs vest van het merk Moscow, en ik kan ze nog niet aan! Ooooh daar irriteer ik me echt mateloos aan. Als ik iets nieuws koop blijft het nooit in de kast hangen met het kaartje er nog aan. Nee, meteen aantrekken en showen die handel!! Kom op mensen, de winkels hebben al hun winterjassen hangen, de pepernoten liggen alweer in de schappen bij de Appie en vandaag stond er op het werk erwtensoep op het menu (ok, dat vond zelfs ik wat voorbarig) en het is buiten gewoon 28 graden! Nu moet ik toegeven dat ik dit nu typ terwijl ik heerlijk in de tuin zit (en lek gestoken word door de muggen) en dat dat eigenlijk best goed bevalt, maar dat terzijde. Ik heb echt weer zin in de korte donkere dagen. De dagen dat je een lekker dik vest aantrekt, dat je weer warme chocomel met slagroom kunt bestellen (met appeltaart ofcourse!!!). De dagen dat je extra je gezicht moet insmeren tegen die koude wind. De dagen dat je op de bank ploft ’s avonds nadat je eerst 10 minuten nodig hebt gehad om alle kaarsen in huis aan te steken! De dagen dat mijn vriend die overheerlijke ovenschotel maakt met lamsvlees en aardappel-knolpuree, daarvoor kun je me midden in de nacht wakker maken. Ja mensen, laat dat najaar maar komen, ik ben er klaar voor!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s