schorre kraai

We weten allemaal hoe het voelt die eerste paar werkdagen na de vakantie. Vanochtend gaat de wekker, veel vroeger dan normaal vanwege mijn collega die opgehaald moest worden, en geïrriteerd mep ik hem uit. Ik heb zo’n ‘Wake-up light’ van Philips waarbij er eerst een lamp steeds feller gaat branden (dat bootst de opkomende zon na) en daarna vogeltjes beginnen te fluiten. Die vogels klinken hetzelfde als die die in mijn tuin zitten, dus soms heb ik pas na een kwartier door dat het de wekker is die staat te ‘fluiten’. Geniaal in de winter, maar in de zomer niet zo handig dus…
Nadat ik mezelf uit bed heb gesleurd en ‘snel snel’ in mijn kleding schiet (over mijn outfit heb ik gisteren al nagedacht zodat ik niet weer een uur twijfelloos voor mijn kast sta. Vandaag is het een jumpsuit van Supertrash), een kom cornflakes van Special K naar binnen werk en het nieuws kijk, kom ik erachter dat ik nu nog 20 minuten moet wachten voordat ik weg kan rijden. Shit, dat waren 20 minuten kostbare slaap down the drain! Dan maar even nutteloos zappen en googelen waar die collega eigenlijk precies woont (ook handig). Vlak voor het moment van vertrek loop ik nog snel naar de wc. Snel is niet  het goede woord want ik was alweer vergeten hoe lang het duurt voordat je zo’n jumpsuit uit en aan hebt. Na mijn wc-perikelen spurt ik naar de auto en moet zelfs gas geven om op tijd te zijn. I love mornings…

Op mijn werk gaat de eerste echte lesdag van start en mijn leerlingen staan al te trappelen om het lokaal in te mogen (nu nog wel). De enorme herrie in de gang maakt me pas echt wakker. Met een zucht sluit ik mijn ogen en probeer dat zen-plekje in mezelf te vinden. Daar gaan we weer…
Om 14:35 uur mag ik het voor gezien houden. Ik merk al snel dat zo’n hele dag praten altijd zwaar is na een vakantie van 7 weken. Mijn collega wil zo snel mogelijk naar huis, terwijl ik nog bergen werk heb. Ik negeer het stemmetje dat zegt ‘blijf hier en maak je werk af want thuis komt er niets van’ en ga toch naar huis. Eerst maar even bloggen, in stilte, met een kop kamillethee met honing, voordat ik ga verzinnen wat ik morgen allemaal ga behandelen. Ik ben kapot en moet constant gapen sinds ik in de auto ben gestapt. Het is echt weer even wennen! Gelukkig zijn mijn klassen erg leuk en merk ik altijd pas hoe moe ik ben wanneer mijn lessen voorbij zijn. Vanavond lekker bankhangen en nietsnutten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s